image description

Αναταραχή προκάλεσε η είδηση που δημοσίευσε χθες η Live Sport και σύμφωνα με την οποία πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να… διοχετεύσει σε συνδρομητικό κανάλι τις ομάδες της Super League 1 που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία, που έχουν σε ισχύ συμβόλαια με την κρατική τηλεόραση, ενώ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έχουν συμφωνήσει χωρίς όμως να υπογράψουν.

Η COSMOTE TV δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον να αποκτήσει τα δικαιώματα των ομάδων αυτών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν η Nova έχει τη δυνατότητα ή τη θέληση να καλύψει τα συμβόλαια που είχαν οι συγκεκριμένες ΠΑΕ με την ΕΡΤ.

Οι ΠΑΕ που ενδιαφέρονται άμεσα για την υπόθεση τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Πάντως ίσως ενδεικτική των προθέσεών τους είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ξάνθης, Άρη Πιαλόγλου, στη Live Sport. «Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με την κρατική τηλεόραση και σε περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει να το σπάσει θα πρέπει να έχει υπόψη της πως υπάρχουν ρήτρες που θα πρέπει να πληρωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.