Σήμερα Τετάρτη ολοκληρώνει ουσιαστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα την προετοιμασία του στο Καρπενήσι, αφού την Πέμπτη προβλέπεται επιστροφή στη βάση και συνέχεια των προπονήσεων στα Ιωάννινα.

Στο δεκαήμερο που είχαν στη διάθεσή τους παίκτες και τεχνικό επιτελείο, δούλεψαν στη φυσική κατάσταση και κάποια τακτικά κομμάτια, με ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή φιλοσοφίας που πρέπει να διέπει από εδώ και στο εξής την ομάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει πίσω του το αμυντικό ποδόσφαιρο και τις αντεπιθέσεις και θα πρέπει να γίνει ομάδα με επιθετικές βλέψεις, αφού η νίκη θα είναι το ζητούμενο σχεδόν σε όλα τα ματς της σεζόν.

Ο κ. Γιαννίκης είχε ζητήσει δύο πράγματα όσο θα είναι η ομάδα στο Καρπενήσι. Να έχει τον χρόνο να αξιολογήσει το έμψυχο υλικό πριν γίνουν άλλες μεταγραφές και να μη γίνουν φιλικά, αφού η ομάδα θα ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο προετοιμασίας και δεν θα είχε να δείξει πολλά πράγματα με 2 εβδομάδες δουλειάς στο γήπεδο.

Από Πέμπτη, όμως, το τοπίο αλλάζει. Και τα μεταγραφικά θα τεθούν επί τάπητος, αλλά και 2-3 ακόμα φιλικά θα προστεθούν στα 5 που είναι ήδη κλεισμένα. Στα φιλικά αυτά που θα είναι και ιδιαίτερα δυνατά, ο κ. Γιαννίκης θα προσπαθήσει να αξιολογήσει τα όσα δούλεψε και να δει τι πρέπει να βελτιώσει.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, είναι προφανές ότι η ομάδα υπέστη σοκ με τον Σεργκελασβίλι που αφήνει πολύ μεγάλο κενό αγωνιστικά, ενώ επιπλέον είναι ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια του φετινού ρόστερ. Ήταν από τους παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά, όμως με τον σοβαρό τραυματισμό του χάνει ουσιαστικά τα 3/4 της χρονιάς, αν όχι και ολόκληρη αν το δούμε από άποψη ποιότητας και εμπειρίας που θα μπορούσε να δώσει. Στη θέση αυτή ο ΠΑΣ θα χρειαστεί μεταγραφή, καθώς δεν μιλάμε για 4-5 αγωνιστικές που η απουσία μπορεί να καλυφθεί με λύσεις ανάγκης όπως Μπουκουβάλας και Καρτάλης. Ποτέ μη λες ποτέ όμως, ειδικά αν τα τηλεοπτικά δεν είναι αυτά που υποσχέθηκαν στις ομάδες οι προηγούμενοι κυβερνώντες, αλλά μειωμένα.

Επίσης με την επικείμενη αποχώρηση του Κάστρο που δεν θέλει να επιστρέψει, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσει την προσφυγή ή όχι, ο ΠΑΣ είναι αναγκασμένος να ψαχτεί για τρίτο αμυντικό χαφ, αφού δεν μπορεί να βγει μία σεζόν μόνο με τους Σιόντη και Λιάσο. Τουλάχιστον στη θέση αυτή η εύρεση παίκτη είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι ενός αριστερού μπακ που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Και φυσικά η ενίσχυση περιλαμβάνει και την απόκτηση ενός ακόμη φορ, ώστε να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης. Εκεί θα παιχτεί η άνοδος για τον ΠΑΣ, από το πόσο δημιουργικός, αλλά και πόσο αποτελεσματικός θα είναι μεσοεπιθετικά. Αν η ομάδα έχει το εύκολο γκολ, θα πρωταγωνιστήσει, αν εγκλωβιστεί από τις κλειστές άμυνες, δεν θα έχει και πολύ μεγάλη τύχη.

Ενδεχομένως η ενίσχυση να μη σταματήσει εκεί, αλλά να υπάρξει και κάτι άλλο, ανάλογα με το τι θα ζητήσει ο κ. Γιαννίκης. Μια ματιά στο ρόστερ δεν δείχνει άλλα κενά, αλλά για παράδειγμα στα στόπερ ενώ υπάρχει πληθώρα επιλογών, έμπειροι είναι κατά κύριο λόγο ο Σκόνδρας που όμως δεν είχε ρόλο βασικού τα προηγούμενα 6 χρόνια και ο Ζιούλης που όμως είναι σχετικά μικρός, αφού είναι 24 ετών. Ίσως κι εκεί να χρειαστεί μία προσθήκη ενός έμπειρου. Τέτοιες λεπτομέρειες, όμως, θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες μέρες και αφού η ομάδα δώσει τα πρώτα της φιλικά για να δει που βρίσκεται αγωνιστικά.