Η Super League 2 θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ανατρέψει την -οριακή και κατά του δεδικασμένου- απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την Τετάρτη (31/07) και μεταξύ άλλων αποφάσισε σχετικά με τα κριτήρια υποβιβασμού των ομάδων μεταξύ των κατηγοριών.

Με ψήφους 9-8 αποφασίστηκε ο 14ος της βαθμολογίας θα υποβιβάζεται απ’ ευθείας στη Super League 2, ενώ ο προτελευταίος, ο 13ος δηλαδή της βαθμολογίας, θα οδηγείται σε μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Αυτό ήταν αντίθετο στην πρόταση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, να μην υπάρχουν μπαράζ και να προβιβάζονται απευθείας δυο ομάδες, όπως επίσης και να υποβιβάζονται αντίστοιχα απευθείας δυο ομάδες. Πλέον η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος της FL Λ.Λεουτσάκος με δήλωσή του στη “Δίκη” τόνισε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο. Άλλωστε η περυσινή απόφαση του ανώτατου πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ μας δίνει αυτό το δικαίωμα στον μέγιστο βαθμό».

Στο μεταξύ, η διοργανώτρια αρχή καλεί όλες τις ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να προσέλθουν σε Δ.Σ. την Παρασκευή για να συζητήσουν τα δύο “καυτά” θέματα της προκήρυξης, αλλά και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά:

Σας γνωρίζουμε πως την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 12.00, στα γραφεία της  Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

  1. Ενημέρωση σχετικά με την Προκήρυξη Πρωταθλήματος
  2. Ενημέρωση σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα