Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο νεαρός τεχνικός των «κυανόλευκων» τόνισε ότι η ομάδα του έβγαλε κάποια στοιχεία, αλλά υπάρχουν και κάποια ακόμα που πρέπει να δουλευτούν για να μπορέσει να γίνει και πιο απειλητική.

Για τα μεταγραφικά συνέστησε λίγη ακόμα υπομονή, διέψευσε τα σενάρια αποχώρησης Πάντελις και Κρίζμαν λέγοντας ότι έχουν τραυματισμούς και μετέφερε και τα δυσάρεστα για τον Λέο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου 2 εβδομάδες.

Αναλυτικά:

«Αντιμετωπίζαμε την ΑΕΛ που έδινε το τέταρτο φιλικό της και είναι 3 εβδομάδες πιο μπροστά σε προετοιμασία, οπότε είναι πιο προχωρημένη. Στο α’ ημίχρονο είχαμε πιο καλή κατοχή μπάλας, είχαμε δύο καλές φάσεις για γκολ και απειληθήκαμε από μισή κόντρα επίθεση. Αυτά που θέλαμε να δουλέψουμε, με γρήγορη μεταφορά μπάλας, γρήγορο πρέσινγκ , τα πετύχαμε. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο β’ ημίχρονο χάλασε λίγο ο ρυθμός, λόγω και των πολλών αλλαγών που πάντα γίνονται αυτά στα φιλικά. Δεχτήκαμε ένα γκολ από απευθείας χτύπημα κόρνερ. Τα μικρά παιδιά τα πήγαν κι αυτά καλά στο β’ ημίχρονο, απλά φάνηκε η διαφορά αντρικού ποδοσφαίρου και δυναμικού ποδοσφαίρου με τα νεαρά παιδιά. Κάναμε ένα βήμα μπροστά και δείξαμε εν μέρει τι θέλουμε να παίξουμε. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά στα φιλικά μας ενδιαφέρει η εικόνα και η εξέλιξη, να δούμε λαθάκια».

Για τα επόμενα στοιχεία που θέλει να ενσωματώσει στην ομάδα, μετά την κατοχή μπάλας που ήδη έδειξε να κάνει η ομάδα: «Ένα στοιχείο είναι η κατοχή μπάλας, αλλά θέλω πιο ουσιώδη κατοχή, περισσότερες κάθετες κινήσεις, τις οποίες δεν είχαμε σήμερα, λόγω και της φυσικής κατάστασης και της αντοχής. Στη φάση που είμαστε τώρα δεν μπορούμε να τα έχουμε αυτά τα στοιχεία. Είχαμε όμως καλύτερες τοποθετήσεις απ’ ό,τι στην αρχή της προετοιμασίας και θέλουμε όταν χάνουμε την μπάλα να πηγαίνουμε σε γρήγορο αντιπρέσινγκ. Θέλουμε όταν χάνουμε την μπάλα να την ξανακερδίζουμε αμέσως. Αυτά είναι στοιχεία που θα τα ξαναδουλέψουμε τις επόμενες μέρες».

Για το αν βρήκε παίκτες να υπηρετήσουν αυτά που θέλει: «Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα έδειξαν ότι μπορούν να το υπηρετήσουν. Είχαμε και παιδιά που δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμού. Θα έχουμε όμως μάτια ανοιχτά για προσθήκες. Είχαμε πει ότι θα κάνουμε μερικές ακόμα προσθήκες. Σε ποιες θέσεις θα το συζητήσουμε εσωτερικά. Πιστεύω ότι θα έχουμε προσθήκες. Κάντε λίγη υπομονή».

Για το αν υπάρχει κάποια περίπτωση αποχώρησης των Πάντελιτς και Κρίζμαν: «Δεν γνωρίζω κάτι, δεν με προσέγγισε κανείς να μου πει ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα παιδιά είναι τραυματισμένα. Ο Κρίζμαν θα ξαναμπεί πάλι σε 2 μέρες. Και ο Σκόνδρας είναι τραυματίας. Απλά δεν ρισκάρουμε σε φιλικά παιχνίδια. Και οι αλλαγές είχαν σκοπό να μη ρισκάρουμε κάτι και να πάρουν όλοι παιχνίδια».

Για τον τραυματισμό του Λέο: «Έπαθε διάστρεμμα και μάλλον θα μείνει 2 εβδομάδες έξω».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πάντελιτς είναι πιθανό να μπει τελικά χειρουργείο και αν γίνει αυτό θα αποφασίσει αν θα κάνει την επέμβαση στην Ελλάδα ή τη Σερβία σε δικό του γιατρό. Πάντως η επέμβαση που θα κάνει δεν είναι κάτι δύσκολο, θα του τοποθετηθεί ένα πλέγμα στον προσαγωγό και μετά από 7-10 μέρες θα μπορεί να προπονείται και πάλι σε δυνατούς ρυθμούς.

Δείτε δηλώσεις Γιαννίκη, Γιαννίκογλου, Πέτριτς και Κούγια. Αργότερα θα ανέβουν και οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις των υπολοίπων σε νέα ρεπορτάζ.