Διπλή προπόνηση είχε σήμερα η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρωί οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε τακτική και να παίξουν δίτερμα στο μισό γήπεδο, με τον κ. Γιαννίκη να διακόπτει συχνά τους παίκτες του και να τους δίνει οδηγίες, προκειμένου να κάνουν τις σωστές επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πάντα στο γρήγορο passing game και στο γρήγορο κλέψιμο μπάλας όταν αυτή χάνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι τερματοφύλακες προσπαθούσαν να πασάρουν με τα πόδια προς τα στόπερ ή τα μπακ τους, καθώς θέλει να συμμετέχουν κι εκείνοι στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Το απόγευμα οι παίκτες πέρασαν από τεστ ταχύτητας και αντοχής στις ταχύτητες και για τον λόγο αυτό έγινε ειδική μέτρηση με κάμερες και υπολογιστή που λάμβανε τα δεδομένα. Η ομάδα έκλεισε ήδη ένα μήνα δουλειάς στο γήπεδο και ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει μία σύγκριση των αρχικών δεδομένων με τα τωρινά. Τα αποτελέσματα που θα λάβει το τεχνικό επιτελείο από τα τεστ αυτά θα βοηθήσουν στο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πόσα ποιοτικά διαστήματα μπορεί να έχει η ομάδα με τρεξίματα και αντοχές.

Τους γνωστούς απόντες είχε και σήμερα η ομάδα, ενώ ο Κάστρο που δεν έχει λάβει καθόλου μέρος στην προετοιμασία, επιστρέφει σήμερα το βράδυ από την Κολομβία και το αργότερο την Παρασκευή θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να προλάβει τους υπόλοιπους ως την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα θα προπονηθεί ξανά Τετάρτη πρωί, την Πέμπτη που είναι γιορτή της Παναγίας θα πάρουν όλοι ρεπό και Παρασκευή απόγευμα θα συνεχιστεί η προετοιμασία στο ΠΕΑΚΙ. Αναζητείται αντίπαλος για φιλικό παιχνίδι, μετά την ακύρωση του κυριακάτικου με τον Παναιτωλικό, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.