Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και φυσικά θα υπάρξει και το 15νθήμερο των άνεργων, όπως συνηθίζεται να λέγεται η παράταση, οπότε «χοντρικά» μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα των μεταγραφών. Για κάποιες ΠΑΕ οι μέρες αυτές θα αξιοποιηθούν για τις … τελευταίες πινελιές, αλλά κάποιες άλλες θα «τρέξουν» για σημαντικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα οι τέσσερις ΠΑΕ που έμειναν πολύ πίσω σε σχεδιασμό και προετοιμασία. Καλαμαριά, Καραϊσκάκης, Κασσιόπη και Δράμα τώρα ξεκινάνε προετοιμασία, με την τελευταία μόνο να είναι ακόμα στον «αέρα», περιμένοντας την ολοκλήρωση της αλλαγής μάνατζμεντ και προεδρίας.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα βρισκόμαστε στη φάση που τα φιλικά και οι προπονήσεις είναι πλέον «οδηγός» για το τι χρειάζεται η ομάδα, αφού τα βασικά κενά καλύφθηκαν. Για τη θέση του σέντερ φορ γίνονται διάφορες σκέψεις. Αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό η ομάδα θα προχωρήσει, διαφορετικά θα ποντάρει στους ήδη υπάρχοντες επιθετικούς.

Για τη θέση του τερματοφύλακα ισχύει το ίδιο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κοιτάξει τις περιπτώσεις Κυριακίδη και Σαράνοφ. Αν μπορέσει να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα που θα κάνει τη διαφορά, μόνο τότε θα προχωρήσει μία τέτοια μεταγραφή, διαφορετικά θα παραμείνει η ίδια τριάδα.

Στη θέση του αριστερού μπακ ο τραυματισμός του Σεργκελασβίλι «γέννησε» συζητήσεις για το αν θα καλυφθεί το κενό, αλλά όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα «ποντάρει» σε Μπουκουβάλα, Καρτάλη και Πήλιο και στην επιστροφή του Γεωργιανού έστω και κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Ειδικά ο Πήλιος έκανε εξαιρετικά ματς στα φιλικά και έστειλε μήνυμα ότι μπορεί η ομάδα να τον υπολογίζει.

Για αμυντικό χαφ πλέον ο ΠΑΣ δεν ψάχνει κάτι. Έχει επιστρέψει ο Κάστρο και θα δοθεί «μάχη» για το ποιος από τους Κάστρο, Σιόντη και Λιάσο θα παίζει ως βασικό «εξάρι».

Τέλος υπάρχει και η θέση των στόπερ που απασχόλησε για το αν θα χρειαστεί κάποιος έμπειρος. Μέχρι τώρα είδαμε κυρίως το δίδυμο Ζιούλη και Πανουργιά, ενώ από τα επόμενα φιλικά θα παίζει και ο Σκόνδρας. Αν η ομάδα προχωρήσει σε μεταγραφή γι’ αυτή τη θέση θα είναι κάποιος έμπειρος και με έμφαση στο να είναι γρήγορος, αφού «βαριά κορμιά» διαθέτει ήδη η ομάδα και τα έχουν πάει καλά στα πρώτα φιλικά.

Κατά βάση, λοιπόν, οι περιπτώσεις που εξετάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα αφορούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά κι εδώ έγκειται η δυσκολία στο να κάνει κάτι αφού είτε έρχονται δύσκολα τέτοιοι παίκτες σε μικρότερες κατηγορίες είτε το κασέ τους είναι ακριβό. Θα χρειαστεί, λοιπόν, λίγη υπομονή ακόμα για να δούμε τις τελευταίες κινήσεις της ομάδας και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να εξαντληθεί ο Αύγουστος, όταν οι «αναποφάσιστοι» ποδοσφαιριστές καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα πρόταση.