Κανονικά σήμερα (Κυριακή) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έδινε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όμως η ομάδα του Αγρινίου το ακύρωσε στις αρχές της εβδομάδας, με τους «κυανόλευκους» να μη βρίσκουν άλλον αντίπαλο. Έτσι ο κ. Γιαννίκης αποφάσισε να κάνει ένα εσωτερικό διπλό περίπου μίας ώρας με τα τέρματα τοποθετημένα από περιοχή σε περιοχή, για να κρατήσει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, αλλά και να τους επισημάνει πράγματα στην τακτική και τις θέσεις που πρέπει να έχουν μέσα στο γήπεδο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σήμερα στις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και στις αλλαγές παιχνιδιού, ώστε να βρίσκει η ομάδα χώρους να διεισδύει πιο εύκολα στις αντίπαλες περιοχές. Και όλα αυτά με την μπάλα κάτω, αφού ο κ. Γιαννίκης φώναξε αρκετές φορές να μένει η μπάλα χαμηλά και να έχουν συνέχεια το μυαλό τους οι παίκτες για αλλαγές παιχνιδιού που δημιουργούν ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα.

Οι δύο ομάδες χωρίστηκαν ως εξής:

Κόκκινοι: Περιστερίδης, Οικονομόπουλος, Ζώγκος, Βασιλάκης, Πήλιος, Λιάσος, Κάστρο, Ξύδας, Πίτου Γκαρσία, Ελευθεριάδης, Κρίζμαν .

Μπλε: Βενετικίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Γώγος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Καρτάλης, Νικολιάς, Ράντοβατς, Λώλης, Παμλίδης

Νικητές ήταν οι «κόκκινοι» με σκορ 3-1. Παρ’ όλα αυτά είναι φανερό ότι στην ομάδα λείπει ένας κλασικός σέντερ φορ και είναι απαραίτητο η ομάδα να τον αποκτήσει για να έχει το εύκολο γκολ, ειδικά απέναντι σε οργανωμένες άμυνες.

Στη διάρκεια του φιλικού υπήρξαν και κάποιες στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ δηλαδή, με εκτελεστές κυρίως τους Καρτάλη και Ξύδα. Σίγουρα στον τομέα αυτό έχει πολλή δουλειά ακόμα η ομάδα για να μπορέσει να βελτιωθεί αμυντικά και επιθετικά.

Πέραν των 22 παικτών που προαναφέραμε δεν αγωνίστηκαν άλλοι, αφού οι Γιαννίκογλου και Γροσδάνης έκαναν ατομικό τρέξιμο και εκτός είναι και οι γνωστοί τραυματίες. Αναμένεται οι τραυματίες να μπουν από Δευτέρα ή Τετάρτη (σ.σ. Τρίτη οι παίκτες θα έχουν ρεπό).

Δείτε πλάνα από το «ζέσταμα» των τερματοφυλάκων και από το άτυπο δίτερμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ