Πολύ τακτική και ένα-ένα τα βήματα της επιθετικής ανάπτυξης, αλλά και του πρέσινγκ όταν χάνεται η μπάλα, περιελάμβανε η σημερινή απογευματινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Η σημερινή ημέρα ήταν ουσιαστικά ένα μάθημα στην πράξη για το πώς πρέπει να λειτουργεί το μυαλό των παικτών και τι πρέπει να αναζητούν στο γήπεδο για να έχουν ουσιαστική κατοχή μπάλας, κάτι που είχε ζητήσει ο τεχνικός ηγέτης των «κυανόλευκων» από την πρώτη στιγμή και είχε υποσχεθεί προς τον κόσμο ότι θα συνεχίσει να το δουλεύει.

Το θετικό είναι ότι η ομάδα προσαρμόζεται γρήγορα στα όσα ζητεί ο κ. Γιαννίκης, αρχίζουν όλοι να καταλαβαίνονται καλύτερα μεταξύ τους και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της βελτίωσης όλων των αδυναμιών.

Στο σημερινό δίτερμα, λοιπόν, ο κ. Γιαννίκης έκανε επαναλαμβανόμενες ασκήσεις για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και σε κάθε συνθήκη που προέκυπτε έδινε και την απάντηση για το ποια πάσα έπρεπε να προτιμηθεί, αλλά και ποιος είναι ο σκοπός που πρέπει να εξυπηρετηθεί, ώστε να μπαίνουν καλύτερα στο σκεπτικό του οι παίκτες. Από εκεί και πέρα, η γρήγορη πίεση όταν χάνεται η μπάλα είναι το μυστικό για να επανέρχεται άμεσα η κατοχή στους «κυανόλευκους» παίκτες, ώστε να συνεχίζουν το επιθετικό τους πρέσινγκ.

Στη σημερινή προπόνηση ήταν άπαντες παρόντες, πλην του Σεργκελασβίλι βέβαια, που θα αργήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, λόγω της επέμβασης στους χιαστούς. Μπήκε σήμερα και ο Γιαννίκογλου, ο Πάντελιτς κάνει ατομικό, ενώ κάποια κομμάτια της προπόνησης τα κάνουν μόνοι τους οι Λέο και Γροσδάνης και κάποια άλλα με την υπόλοιπη ομάδα.

Στο τέλος της προπόνησης ο Πίτου Γκαρσία δοκίμασε αρκετές εκτελέσεις φάουλ στον Περιστερίδη και συνηθίζει στο κλείσιμο της προπόνησης να το κάνει αυτό, αφού έχει «καλό πόδι» και μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στα στημένα.

 

Στα Γιάννενα ο πρόεδρος

Μετά το τέλος της προπόνησης έφτασε στα Γιάννινα και ο κ. Χριστοβασίλης, που το μεσημέρι ήταν στο συμβούλιο της Super League 2. Επισκέφθηκε τα αποδυτήρια, μίλησε λίγο με τους παίκτες και κυρίως με τον προπονητή, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των μεταγραφών και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το αν θα γίνει άλλη κίνηση.

Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει κανονικά εκκίνηση στις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς καμία αναβολή, εφόσον βέβαια βρεθεί η λύση στα τηλεοπτικά. Ακόμα, όμως, δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη.

Σε λίγο θα ανέβει βίντεο με την προπόνηση των τερματοφυλάκων, την προπόνηση, αλλά και τα φάουλ που δοκίμασε να εκτελέσει ο Πίτου Γκαρσία.