Όλο και πιο κοντά σε λύση στα τηλεοπτικά της Super League 2 βρισκόμαστε, αφού για τη Super League 1, έστω και στο παρά… ένα, βρέθηκε λύση. Ο Άρης «μετακόμισε» κι αυτός στη NOVA όπως και ο Παναθηναϊκός πριν από λίγες μέρες κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις εναπομείνασες 4 ΠΑΕ της ΕΡΤ, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Ξάνθη και Λαμία να παραμείνουν στο κρατικό κανάλι με σχεδόν απειροελάχιστη μείωση, με κόψιμο μόνο κάποιων bonus της τάξης του 12%.

Η λύση αυτή θεωρείται πολύ πιθανό να αποτελέσει πρόκριμα και για τους ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και Απόλλωνα που θα πάρουν 1.350.000 αν ισχύσει και γι’ αυτές τέτοια μείωση, ενώ για τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League 2 το «ψαλίδι» θα φτάσει στο 20%, από 60% που συζητούταν αρχικά και 40% μέχρι πριν λίγες μέρες.

Αν το τηλεοπτικό τοπίο ξεκαθαρίσει οριστικά τις επόμενες μέρες και για τη δεύτερη κατηγορία, τότε η πρεμιέρα της Super League 2 θα πάει κανονικά για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευμα του dikisports.blogspot τονίζει τα εξής:

“Κλείδωσε” η τηλεοπτική πρεμιέρα της SL1.

Θα μεταδοθούν όλα τα ματς και συνακόλουθα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρήση του VAR.

Ο Άρης συμφώνησε με τη Nova στα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Θα υπογράψει ισόποσο τριετές συμβόλαιο συν τα bonus.

Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία συμφώνησαν με την ΕΡΤ χωρίς μείωση συμβολαίων. Απλώς δεν θα λάβουν τα προβλεπόμενα bonus (-11,8%).

Άστεγοι μένουν ο ΠΑΟΚ ( που ήδη προχώρησε στη λύση του pay per view) και ο ΟΦΗ. Δεν αποκλείεται να υπάρξει βελτιωμένη πρόταση της Nova και για τους δύο.

Στη SL2 θα γίνει επίσης λελογισμένη μείωση (μ.ο. -20%). Πάντως, δεν θα θιγούν τα συμβόλαια των Ιωαννίνων, του Λεβαδειακού και του Απόλλωνα Σμύρνης.