Η έναρξη του πρωταθλήματος αρχίζει να αχνοφαίνεται για τις 15 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι πλέον είμαστε 3 εβδομάδες μακριά από την πρεμιέρα της Super League 2 και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο απαιτητικά για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το σημερινό φιλικό τεστ με τη Βέροια (18:30) αποκτάει άλλη σημασία, αφού είναι τελείως διαφορετικής στόχευσης συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα απέναντι σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό. Πλέον ο αντίπαλος προέρχεται από κατώτερη κατηγορία, τη Football League, και ενδεχομένως να έρθει να παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που θα βολέψει τον κ. Γιαννίκη να τεστάρει την ομάδα του απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, συνθήκη που θα αντιμετωπίσει σε πολλά ματς ο ΠΑΣ, ειδικά μέσα στο «Ζωσιμάδες».

Μερικά από αυτά που θα προσπαθήσει να δει ο προπονητής για σήμερα είναι το κατά πόσον αφομοιώνουν και εφαρμόζουν οι ποδοσφαιριστές του θέματα τακτικής, πόσο έχουν ανέβει οι αντοχές τους στη φυσική κατάσταση και πόσο εύκολα μπορούν να φανούν δημιουργικοί και να σκοράρουν.

Οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις των «κυανόλευκων» στα φιλικά ματς καλλιέργησαν προσδοκίες στον κόσμο, που είδε ότι κάτι καλό «χτίζεται» φέτος και σε συνδυασμό με τους στόχους πρωταθλητισμού που θα υπάρξουν, αναμένεται να φέρει για σήμερα μια σχετικά καλή προσέλευση για την εποχή, αφού μην ξεχνάμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και το τελευταίο ουσιαστικά αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο θα στείλει τους περισσότερους στις παραλίες.

Ο κ. Γιαννίκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός από τους Πάντελιτς και Σεργκελασβίλι. Λογικά θα δούμε κι αυτήν τη φορά δύο διαφορετικές ενδεκάδες, αφού οι διπλές προπονήσεις και η κούραση δεν επιτρέπουν ακόμα επιβάρυνση μεγαλύτερη των 45-60 λεπτών.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό θα ανοίξει η θύρα 4. Οι κάτοχοι διαρκείας εισέρχονται δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους, όπως επίσης και τα παιδιά, ενώ για τους υπόλοιπους υπάρχει είσοδος 5 ευρώ. Το ματς ξεκινάει στις 18:30.