Θέση στα προημιτελικά μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις εξασφάλισαν κατά την 2η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α-Γ στο Λινζ της Αυστρίας η δίκωπος άνευ και το διπλό ελ βαρών των ανδρών.

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος του Ν.Ο. Ιωαννίνων και Γιάννης Καλανδαρίδης στον επαναληπτικό της δικώπου μπήκαν από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά , έδωσαν μάχη με την βάρκα της Χιλής για να πάρουν τελικά τη 2η θέση με δέκα κλάσματα του δευτερολέπτου διαφορά αλλά ουσιαστικά να κερδίσουν τη πρόκριση για τα προημιτελικά . Ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος 6.43.71 και των Χιλιανών 6.43.70.

Σπουδαία κούρσα στον επαναληπτικό και για το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Αντώνη Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι πέρασαν 3οι από τα πρώτα 500μ. στη συνέχεια ανέβασαν τη απόδοσή τους ήταν 2οι στα 1000μ. και 1οι στα 1500μ. πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους την πρόκριση στα προημιτελικά τερματίζοντας 2οι με 6.40.69 πίσω από την Τουρκία που τερμάτισε σε 6.38.48 .

Το πλήρωμα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Χριστοδουλίδη-Α.Κυρίδου που ξεκίνησε την Δευτέρα τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση στον προκριματικό με χρόνο 7.32.75 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πλήρωμα έγινε αλλαγής ανάγκης λόγω του τραυματισμού της Δήμητρας Τσαμοπούλου , την θέση της οποίας πήρε η Άσπα Χριστοδουλίδη.