image description

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όπου ο Πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Λεωνίδας Παλαιοπάνος πήρε την πέμπτη θέση με την Τετράκωπο άνευ, τα διεθνή «κουπιά» του «Ν.Ο.Ι. ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη του Παγκόσμιου Ανδρών – Γυναικών, το οποίο διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου ως την 1 Σεπτεμβρίου στην πόλη Linz-Ottensheim της Αυστρίας.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη κωπηλατική διοργάνωση της χρονιάς, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν και τα περισσότερα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, γι’ αυτό τόσο η συμμετοχή χωρών όσο και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η ελληνική εθνική αποστολή βρίσκεται ήδη στην Αυστρία και σ’ αυτή περιλαμβάνονται δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές. Ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Σκιφ Ανδρών και ο Θανάσης Παλαιοπάνος που θα τρέξει με τη Δίκωπο των Ανδρών παρέα με τον Γιάννη Καλανδαρίδη. Πρόκειται για τα ίδια αγωνίσματα στα οποία ο Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο και ο Παλαιοπάνος το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα των ΗΠΑ. Στόχος και για τους δύο αθλητές είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Ντούσκος και Παλαιοπάνος συμμετείχαν εξάλλου και στην πρόσφατη συνάντηση των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Νέων με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά.

Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Εφήβων του Τόκιο, βρέθηκε στην Καστοριά όπου η Εθνική Ομάδα προετοιμάζεται εντατικά για το Πανευρωπαϊκό Νέων το οποίο θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα. Προετοιμασία στην Καστοριά κάνουν και οι αδελφοί Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης, οι οποίοι θα αγωνιστούν επίσης στο Πανευρωπαϊκό με τη Δίκωπο ελαφρών βαρών.