Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο έκανε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μας πήρε την 2η θέση στον προημιτελικό του σκιφ με 6.51.81 και προκρίθηκε στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

Πλέον θα έχει την ευκαιρία στον ημιτελικό να διεκδικήσει το ένα απο τα εννέα εισιτήρια που σφραγίζουν την πρόκριση στο Τόκιο είτε περνώντας στον τελικό (που θα σημάνει αυτόματα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς) είτε διεκδικώντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στον μικρό τελικό αν αγωνιστεί εκεί.

Ο ασημένιος παγκόσμιο πρωταθλητής στη κατηγορία Νέων ανδρών ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια τη κούρσας διεκδικώντας ακόμη και την πρώτη αλλά κυρίως την ουσία που ήταν η πρώτη τριάδα που έδινε πρόκριση για τα ημιτελικά.

Για μια θέση στους ημιτελικούς Γ ή Δ θα παλέψουν στη συνέχεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών στο Λινζ της Αυστρίας οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης.

Το ελληνικό πλήρωμα της δικώπου άνευ που ανήκει όπως τα περισσότερα ελληνικά στην μικρότερη κατηγορία ηλικιακά , αυτή των Νέων Ανδρών ,τερμάτισε στην 6η θέση του προημιτελικού με χρόνο 6.45.44 και αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς Α-Β.