Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η σήμανση των Ultra και Marathon διαδρομών, συμπληρώνοντας, μαζί με την σήμανση της Race, το κεφάλαιο για την φετινή χρονιά που αφορά την σήμανση των διαδρομών. Μικρές θα είναι την εβδομάδα που έρχεται οι προσθήκες στην σήμανση και ιδιαίτερα σε ότι αφορά γύρω από τον οικισμό της Βωβούσας και τον τερματισμό.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Έχοντας πλέον ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση των διαδρομών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορούμε μόνο θα πούμε ότι θα τις απολαύσετε. Και ιδιαίτερα στην Ultra/Marathon διαδρομή θα φτάσετε τον εαυτό σας και το ποδήλατό σας στα όριά  τους.

Σας προτείνουμε να παρευρεθείτε στην τεχνική ενημέρωση που θα γίνει το Σάββατο απόγευμα όπου θα μπορέσετε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαδρομής. Επίσης θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε απορίες σας.

Tips επιβίωσης για το “Protect Aoos” MTB Ultra από τον Κώστα Συμελίδη

  • Ξεκινάμε τον αγώνα με ένα αμανικο γιλέκο. Αυτό θα μας κρατήσει ζεστούς κατά την εκκίνηση (θερμοκρασία Βωβούσας εκείνη την ώρα περί τους 10οC) και στις μεγάλες κατηφόρες μέχρι τα μισά του αγώνα.
  • Έχουμε φροντίσει να κολλήσουμε στο τιμόνι το γράφημα με τις ανηφόρες της διαδρομής. Σε συνδυασμό με το κοντέρ θα μπορούμε καλύτερα κατανέμουμε τις δυνάμεις μας κατά την διάρκεια του αγώνα.
  • Μία σαμπρέλα είναι απαραίτητη και μία δεύτερη ίσως αν υπάρχει χώρος.
  • Είναι σημαντικό σε τόσο μεγάλο αγώνα να κρατήσουμε ρυθμό. Δεν χρειάζεται να πιεστούμε υπερβολικά με κάποιους που θέλουν να πάνε γρηγορότερα. Θα μας στοιχίσει στην συνέχεια.
  • Τρώμε Πίνουμε όπου μπορούμε. Σταματάμε στα σημεία τροφοδοσίας. Θα χάσουμε δευτερόλεπτα αλλά θα κερδίσουμε λεπτά, ίσως ώρες!
  • Το δεύτερο παγούρι θα το χρειαστούμε όσο ποτέ! Λύσεις τύπου camelback είναι πολύ χρήσιμες και ενδεδειγμένες!
  • Παίρνουμε μαζί μας λάδι αλυσίδας. Αν όχι φροντίζουμε να κάνουμε λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων, ώστε να κρατηθεί η αλυσίδα λαδωμένη για περισσότερες ώρες.
  • Ο αέρας στα ελαστικά θέλει προσοχή. Αν βάλουμε πολύ θα είμαστε γρηγορότεροι αλλά θα πρέπει να διαλέγουμε τα περάσματα, ενώ η καταπόνηση όσο περνούν τα χιλιόμετρα θα είναι μεγαλύτερη. Αν βάλουμε λιγότερο, οδηγούμε πιο άνετα αλλά με μεγαλύτερες τριβές και κίνδυνο να σκίσουμε λάστιχο σε κάποιο χτύπημα.

Καλό τερματισμό σε όλους, όλες!

Pasta Party το Σάββατο 31 Αυγούστου 19:00-21:30

Για ακόμη μια χρονιά φέτος, η Ελευθερία και ο Άγγελος Ράπτης θα διαθέσουν τον χώρο τους για το Pasta Party του Σαββάτου.

Στους συμμετέχοντες ποδηλάτες θα προσφερθεί από την διοργάνωση γεύμα ζυματικών με σάλτσα και τυρί και σαλάτα. Η Ελευθερία και ο Άγγελος θα αναλάβουν τα υπόλοιπα που μπορεί να χρειαστείτε.

Αν και βρίσκεται από 1968 στο ίδιο μέρος δίνουμε ραντεβού λίγα μέτρα μετά την πλατεία του χωριού με κατεύθυνση προς το Περιβόλι.

tip 1
Η έγκαιρη  προσέλευση θα σας ανταμήψει με ένα τραπέζι στην βέράντα του άγγελου πάνω από τον Αώο ποταμό…

tip2
Μην ξεχάσετε να παραλάβετε κατά την εγγραφή σας το ξύλινο κουπόνι για το γεύμα ζυμαρικών!!