image description

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 ξύπνησε στους φιλάθλους μνήμες από την περσινή περίοδο, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Αθήνα για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος, αφού το πρωτάθλημα ξεκινάει με ντέρμπι σε Πάτρα και Λιβαδειά, ακολουθεί το τριήμερο 24-26/9 το πρώτο του παιχνίδι στο κύπελλο Ελλάδος, όπου θα αγωνιστεί υποχρεωτικά εκτός έδρας σε νοκ-άουτ ματς με ομάδα της Football League, ενώ ως την 6η αγωνιστική ακολουθούν δύο ακόμα δύσκολα ντέρμπι εκτός έδρας με Χανιά και Απόλλωνα Σμύρνης. Όπως φάνηκε και πέρυσι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, γι’ αυτό ό,τι καταφέρουν να «χτίσουν» οι Ηπειρώτες στην αρχή θα το βρουν στη συνέχεια μπροστά τους.

Το απαιτητικό ξεκίνημα, πάντως, μπορεί να εμπεριέχει και ορισμένα καλά. Καταρχάς η ομάδα θα «προσγειωθεί» πιο ομαλά στην πραγματικότητα της νέας κατηγορίας και όχι απότομα, αφού Παναχαϊκή και Λεβαδειακός έχουν μία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατευθείαν θα γίνει συνειδητός και ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος, που αυτή τη στιγμή, με το ρόστερ που υπάρχει, είναι σαφώς αρκετά μεγάλος. Άρα, μηδενίζεται η πιθανότητα να υποτιμηθεί το πρωτάθλημα και να έχουμε φαινόμενα του στυλ «δεν βαριέσαι, ποιος Καραϊσκάκης». Θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει.

Τρίτοο και πολύ σημαντικό είναι ότι οι πρώτες αγωνιστικές συνήθως επιφυλάσσουν εκπλήξεις, αφού διαφέρει ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων. Έτσι, λοιπόν, ομάδες που ξεκίνησαν μέσα Ιουλίου την προετοιμασία τους, λογικά θα είναι το ίδιο «κουρασμένες» σε σχέση με Δράμα, Καραϊσκάκη, Κασσιόπη και Απόλλωνα Πόντου που θα «πετάνε» σε τρεξίματα, μιας και ξεκίνησαν προετοιμασία μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Έτσι μηδενίζεται για τον ΠΑΣ το ρίσκο να πέσει πάνω σε μια ομάδα που θα ταμπουρωθεί και με τη «φρεσκάδα» της σε τρεξίματα θα καταφέρει να του «κλέψει» βαθμό ή βαθμούς.

Τέταρτον, κερδίζει σε χρόνο για να μάθουν καλύτερα οι παίκτες το build up που επιθυμεί ο κ. Γιαννίκης. Τα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς δεν απαιτούν από τον ΠΑΣ να πιάσει τον αντίπαλο από τον λαιμό, αλλά θα είναι παιχνίδια κοντά στο στυλ των φιλικών με ΑΕΛ και Παναιτωλικό, που με σωστή τακτική και διαχείριση μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Σίγουρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα από εδώ και πέρα ο χρόνος είναι σύμμαχος, αλλά σίγουρα χρειάζονται και μεταγραφές. Το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία και ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι χωρίς περαιτέρω ενίσχυση η ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό της για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.