image description

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, από ποδοσφαιρικούς αγώνες, μας αναμένει και από βδομάδα… διακοπή ελέω εθνικών. Μεσοβδόμαδα δε, τελείως… ψόφιο το πρόγραμμα, πάλι καλά που αρχινάει (sic) το Mundobasket και γεμίζει κάπως.

Βόλος εναντίον Αρη στο Πανθεσσαλικό, οι Βολιώτες βρήκαν… μπόσικο τον Πανιώνιο και τον τιμώρησαν αλλά έχασαν για ένα τρίμηνο τον ηγέτη της άμυνας Μπασόνγκ. Ο Αρης, εμφανώς πια, έχει θέμα στα τελειώματα, ό,τι είδαμε με την ΑΕ Λεμεσού και τη Μόλντε, είδαμε και στο 1-1 με τον ΟΦΗ. Και όταν κάνεις ευκαιρίες, γκολ βάζεις ακόμη κι αν παίζει ο Ιντέγε στην κορυφή… Σημαντικό ότι ο Αρης δεν έχει νίκη στον Βόλο, ενάντια σε Ολυμπιακό και νίκη βέβαια, από το… 1972 για την πρώτη κατηγορία (και από το 1997, 1-0 τη νίκη με γκολ του Λιολίδη, γενικά) ενώ εκεί ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ιστορικό μπαράζ τίτλου του 1980.

Γιουβέντους και Νάπολι δεν είναι ένα από τα Derby della… κάτι στην Ιταλία. Είναι από μόνο του ο ορισμός του ντέρμπι ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, και μάλιστα… γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1986: 1-3 στο «Κομουνάλε» το αποτέλεσμα, υποταγή για τη Γιουβέντους του Πλατινί και η Νάπολι του Μαραντόνα δεν κοίταξε ξανά ποτέ πίσω, κατακτώντας το πρώτο της scudetto. 46-20-8 η παράδοση, η ισοπαλία λείπει από τον Μάη του 2011 (2-2), έκτοτε 8-0-1. Σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει ο Κιελίνι, που τραυματίστηκε και θα λείψει για καιρό, παραμένει κλινήρης με πνευμονία ο Μαουρίτσιο Σάρι που ήταν το 2015-18 τεχνικός της Νάπολι ενώ ο… νυν, Κάρλο Αντσελότι, ήταν φυσικά τεχνικός της Γιουβέντους (1999-01).

Η Παμπλόνα δεν ήταν ποτέ… φιλόξενη για την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει 14 νίκες επί συνόλω 37 επισκέψεων αλλά και μονάχα μια ήττα στις τελευταίες δέκα. Η οποία Οσασούνα «τρέχει» αήττητο σερί στο «Σαδάρ»… 17 μηνών και 26 αγώνων (21-5-0) σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τούτο… λέει κάτι ενόψει Μπάρτσα; Θεωρητικά όχι πολλά, άλλωστε οι Βάσκοι στο 0-0 με την Εΐμπαρ δεν έδειξαν τίποτε, την ώρα που οι Καταλανοί διέλυαν με 5-2 την Μπέτις καίτοι έλειπαν, και παραμένουν εκτός, Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ. Η δε τελευταία ισοπαλία μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, ήταν δέκα χρόνια πίσω, 1-1 με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με Ζλάταν – Μέσι επιθετικό δίδυμο και στην άμυνα τους μετέπειτα… δικούς μας, Τσιγκρίνσκι και Αμπιντάλ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου