image description

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Παπαλάμπρη και Παπαιωάννου που έκαναν «άνω-κάτω» την αντίπαλη άμυνα, το Ροδοτόπι πήρε σπουδαία νίκη με 1-3 μέσα στην έδρα της Αγ. Μαρίνας για την 32η αγωνιστική του Α ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας και έβαλε παράλληλα «φωτιά» στην κορυφή, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ήταν το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα έκαναν το πιο σημαντικό βήμα για την άνοδο στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλανε το τρίποντο για να παραμείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις. Αντάξιο του χαρακτήρα που είχε η αναμέτρηση, η Αγ. Μαρίνα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την ισχυρή βροχόπτωση και τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 11′, όταν ο Παπαγιάννης βρέθηκε με χώρο από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κοτσώνη, όμως εκείνος από πολύ πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να «ανοίξει» το σκορ. Στο 21′ η Αγ. Μαρίνα απείλησε με ωραίο σουτ του Τσιάβου έξω από την περιοχή και ένα λεπτό μετά προηγήθηκε στο σκορ. Ο Τσιάβος έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Παπαγιάννης από το ύψος της μικρής περιοχής στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά έκανε το 1-0. Όσο περνούσε ο χρόνος μετά το τέρμα που δέχτηκε, το Ροδοτόπι ανέβασε την απόδοση του. Στο 32′ μάλιστα ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, Παπαλάμπρης, εκτέλεσε πολύ ωραίο φάουλ από τα αριστερά, βρήκε υπέροχα τον Παπαιωάννου στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε με το κεφάλι από κοντά να ισοφαρίσει σε 1-1. Ήταν φανερό πως ο ρυθμός πήγαινε εκεί που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι. Μάλιστα τέσσερα λεπτά μετά το 1-1, το Ροδοτόπι πήρε προβάδισμα στο σκορ. Η μπάλα γύρισε πίσω, ο τερματοφύλακας της Αγ. Μαρίνας Μπάρκας ξεγελάστηκε καθώς εκείνη κόλλησε σε βούρκο με νερά και ο Παπαιωάννου που έκλεψε την μπάλα, ανατράπηκε από τον πρώτο, με τον διαιτητή Θάνο να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Παπαλάμπρης εκτέλεσε στην δεξιά γωνία, όμως ο Μπάρκας που έπεσε σωστά, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-2. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην Αγ. Μαρίνα. Ο Λαγκαβάνης έβγαλε όμορφη πάσα στον χώρο για τον Παπαγιάννη, εκείνος κόπηκε από τους αμυνόμενους, όμως ο Κοτσώνης που επωφελήθηκε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος τα πόδια των παικτών των δύο ομάδων ήταν αρκετά βαριά εξαιτίας του βουρκωμένου αγωνιστικού χώρου. Στο 47′ συνέβη η φάση που άλλαξε της αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού. Ο Παπαλάμπρης έκανε σκληρό μαρκάρισμα και αντίκρισε την δεύτερη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες αρκετά νωρίς. Η Αγ. Μαρίνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η κυκλοφορία της μπάλας για τους γηπεδούχους δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Στούκα. Στο 66′ σαν να μην έφτανε το κατά τους σκορ, οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν πίσω με δύο τέρματα διαφορά, εξαιτίας ενός από τα γκολ της χρονιάς! Ο Νούσιας εκτέλεσε φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή και από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα με πανέμορφο τρόπο στο δεξί «γάμα» του Μπάρκα για το 1-3. Κάπου εκεί το παιχνίδι έμοιαζε να είχε τελειώσει. Η Αγ. Μαρίνα στα εναπομείναντα λεπτά εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία και κάπως έτσι το Ροδοτόπι διατήρησε άνετα την νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα «βάζει φωτιά» στην κορυφή, καθώς η Αγ. Μαρίνα παρέμεινε μεν στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς, νιώθει όμως την καυτή ανάσα του Αετού Νήσου (έχει 68) και του Ροδοτοπίου (έχει 66), με δύο αγωνιστικές να απομένουν και το τέλος να προμηνύεται συναρπαστικό.

Συνθέσεις:

Αγ. Μαρίνα(Μιχάλης Μπόλος): Mπάρκας, Λικάι, Ρίζος, Παππάς, Λαγκαβάνης, Μπάκας, Λιόντος (71′ Τσίκας), Χωραβάτης, Παπαγιάννης, Κοτσώνης, Τσιάβος (57′ Σταμάτης)

Ροδοτόπι(Μανώλης Σκούφαλης): Στούκας, Μαλλάτος, Ντομουχτσής, Καραγιάννης, Πάικας, Κυπριανός (90+4′ Τσελέφης), Νούσιας, Κιλοτάι, Παπαδημητρίου (45′ Μπέλλος), Παπαλάμπρης, Παπαιωάννου (81′ Ταμπούρας)

Ρεπορταζ: Bαγγέλης Δήμας