Το τέταρτο φιλικό παιχνίδι της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στις 18:30 στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη Άρτας και ο κ. Γιαννίκης θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει την ομάδα του να παίζει κόντρα σ’  έναν αντίπαλο με πολύ κλειστή άμυνα, αφού οι Αρτινοί είναι σαφές ότι θα παλέψουν για τη σωτηρία τους και μόνο, οπότε θα δώσουν έμφαση φέτος στην αμυντική τους λειτουργία. Μάλιστα, λόγω και του γεγονότος ότι οι παίκτες του Καραϊσκάκη ξεκίνησαν προετοιμασία τις τελευταίες 15-20 μέρες, λογικά θα έχουν πιο «φρέσκα» πόδια συγκριτικά με τους παίκτες του ΠΑΣ που έχουν φτάσει στην κορύφωση της προετοιμασίας τους. Σιγά-σιγά, όμως, οι ρυθμοί θα αρχίσουν να γίνονται λίγο πιο «πρωταθληματικοί» και σε λίγες μέρες θα σταματήσουν και οι διπλές προπονήσεις αν επιβεβαιωθεί ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος η 15η Σεπτεμβρίου.

Τακτική και δημιουργία φάσεων απέναντι σε μια κλειστή άμυνα είναι αυτά που θα έχουν το περισσότερο ενδιαφέρον για τον κόσμο και προφανώς και για το τεχνικό επιτελείο και από εκεί και πέρα ο κ. Γιαννίκης θα τσεκάρει τομείς που θα χρειαστεί να δουλέψει κι άλλο με τους παίκτες του.

Με τα δεδομένα αυτής της στιγμής το φιλικό με τον Καραϊσκάκη θα είναι το προτελευταίο της προετοιμασίας και η πρόβα τζενεράλε θα γίνει το άλλο Σάββατο 7/9 με την ΑΕΛ. Ωστόσο, στην ομάδα ψάχνονται μήπως βρεθεί και κάτι άλλο ενδιάμεσα. Αν, πάντως, μετατεθεί η πρεμιέρα της Super League 2 σε άλλη ημερομηνία, τότε προφανώς θα υπάρξουν κι άλλα φιλικά.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο κ. Γιαννίκης δεν θα έχει στη σύνθεση του αυριανού φιλικού τον Πάντελιτς που αποχώρησε από την ομάδα και τους τραυματίες Ζιούλη και Νάουμετς. Ενδεχομένως να απουσιάσουν και οι Παμλίδης και Οικονομόπουλος που έχασαν κάποιες προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα. Αυτό θα κριθεί από το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο.

Για τον Καραϊσκάκη, την προετοιμασία του και το ρόστερ του μπορείτε να δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες ΕΔΩ.