image description

Ακριβώς μια εβδομάδα έμεινε για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών που θα φιλοξενήσουν η Παμβώτιδα λίμνη και τα πανέμορφα Γιάννενα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Πεντακόσιοι αθλητές από 30 χώρες που θα στελεχώσουν  180 πληρώματα θα παλέψουν για μια θέση στο βάθρο των 22 αγωνισμάτων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Ανάμεσά τους βέβαια και η Ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος με 25 αθλητές στα 12 από τα  22 αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού έχοντας στις τάξεις της όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που στο πρόσφατο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φλόριντα των ΗΠΑ κέρδισε 4 μετάλλια και κατέκτησε την 4ηθέση στον κόσμο.

Πέρυσι στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Μπρεστ της Λευκορωσίας η ελληνική ομάδα είχε θριαμβεύσει κατακτώντας 7 μετάλλια εκ των οποίων πέντε χρυσά , ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Αντίστοιχες αν όχι μεγαλύτερες είναι και οι φετινές προσδοκίες για τα ελληνικά πληρώματα που θα έχουν τη θερμή υποστήριξη των κατοίκων και όχι μόνο της Ηπείρου.

Όλη η πόλη των Ιωαννίνων και βέβαια το Κωπηλατικό κέντρο της που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς αγώνες του 1991 (τα αγωνίσματα της κωπηλασίας), το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνών το 1998 που ήταν και η τελευταία μεγάλη διοργάνωση, καθώς και δεκάδες πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα, είναι έτοιμα να δεχθούν τους περίπου 800 συμμετέχοντες ,αθλητές, συνοδούς , αξιωματούχους, για την μεγάλη αυτή γιορτή της κωπηλασίας.