image description

Η σεζόν με το «καλημέρα» έδειξε στον ΠΑΣ Γιάννινα ότι δεν πρέπει να υπολογίζει και πολύ στον παράγοντα τύχη, συνοδευτικό συστατικό για να πετύχεις τους στόχους σου ή και να τρυπήσεις το «ταβάνι» σου. Στην πρώτη κιόλας προπόνηση και λίγο μετά τον αγιασμό, ο Σεργκελασβίλι έπαθε χιαστούς, αφήνοντας εξάμηνο κενό στη θέση του αριστερού μπακ και με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΣ χάνει έναν ακόμα βασικό παίκτη της αριστερής του πλευράς, τον Χρήστο Ελευθεριάδη, που ήταν πρώτος σκόρερ της κατηγορίας την προηγούμενη σεζόν. Σήμερα αναμένεται η τελική εκτίμηση για το αν θα χρειαστεί χειρουργείο, το οποίο μάλλον θα αποφύγει, αλλά ούτως ή άλλως το κάταγμα στην περόνη απαιτεί γύρω στους 3 μήνες για να ξαναμπεί ο παίκτης σε κανονικό ρυθμό.

Δυστυχώς «καθαρόαιμες» λύσεις δεν υπάρχουν στο ρόστερ για να πούμε ότι τα κενά αυτά καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν. Υπάρχει, όμως, κάποιος ακόμα χρόνος για μεταγραφές ελεύθερων παικτών. Το ερώτημα είναι αν θα κινηθεί η ομάδα να αποκτήσει παίκτες γι’ αυτές τις θέσεις, τη στιγμή που έχει καθυστερήσει την πιο προφανή μεταγραφή του καλοκαιριού, αυτή του σέντερ φορ. Για τη θέση αυτή, μετά και το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Γιουνές που δεν μπόρεσε να πειστεί να κατέβει κατηγορία, ενεργοποιείται το plan B, για το οποίο φημολογείται ότι θα είναι κάτι καλό και όχι μεταγραφή για τη μεταγραφή. Οψόμεθα…

Άλλο κακό να μη μας βρει, πάντως, γιατί το να χάνονται οι λίγοι έμπειροι παίκτες από μια ομάδα με νεανικό προφίλ, είναι σοβαρό πλήγμα, πόσο μάλλον όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις και να γίνεις το «αφεντικό» της κατηγορίας.

Όσον αφορά το πως θα αντιμετωπιστεί προσωρινά ή μόνιμα η απουσία του Ελευθεριάδη, εδώ ξεκινάει ένας σοβαρός “πονοκέφαλος” για τον κ. Γιαννίκη, που σκέφτεται ακόμα και αλλαγή συστήματος. Οι επόμενες δύο εβδομάδες απαιτούν εντατική δουλειά για να δοκιμαστούν οι εναλλακτικές λύσεις και αν τυχόν υπάρξει μετάθεση της πρεμιέρας για τις 22 Σεπτεμβρίου, κάτι που θεωρείται πιθανό, θα κερδηθεί μία ακόμα εβδομάδα.