image description

Το πέμπτο καλοκαιρινό φιλικό της θα δώσει το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα υποδεχτεί τον Θεσπρωτό, «νεοφώτιστη» ομάδα της Football League, που με τη σειρά της θα δώσει μεγάλο αγώνα να κρατήσει όσο το δυνατόν ψηλότερα τη σημαία του ηπειρώτικου ποδοσφαίρου.

Υπό κανονικές συνθήκες το σημερινό παιχνίδι θα ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα η πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα της Super League 2 που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, όμως, μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο που έχει βρεθεί φέτος η «κυανόλευκη» ομάδα, αφού ούτε τα υποτυπώδη δεν λειτουργούν σωστά στην κατηγορία. Έτσι, λοιπόν, θα χρειαστεί υπομονή ως την Τρίτη για να δούμε τι θα αποφασίσει το Δ.Σ. της Super League 2 και αν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να ξεκινήσει πρωτάθλημα. Το «αγκάθι», φυσικά, είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, με την ΕΡΤ να οδηγεί την οποιαδήποτε συμφωνία παραμονή έναρξης του πρωταθλήματος, ώστε να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση στα όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι.

Είτε πρόβα τζενεράλε είτε τεστ ετοιμότητας, όμως, το σημαντικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα είναι οι παίκτες να δείξουν σοβαρότητα, να μάθουν να μην υποτιμούν αντιπάλους και να βγάλουν στον μέγιστο βαθμό στοιχεία της τακτικής που διδάσκονται καθημερινά στην προπόνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννίκης έχει προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα ώστε να δοκιμάσει να παίξει και με διάταξη 3-4-1-2 αντί του 4-2-3-1 που είχαμε δει κατά κόρον στα προηγούμενα φιλικά, αφού η απουσία του Ελευθεριάδη άλλαξε τα αγωνιστικά πλάνα. Το απόγευμα θα δούμε τελικά αν η ομάδα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε κάτι που δουλεύτηκε μόνο την τελευταία εβδομάδα ή αν θα προτιμηθεί 4-2-3-1 με λύση ανάγκης στην αριστερή πλευρά που αγωνιζόταν ο Ελευθεριάδης.

Διαθέσιμοι για το φιλικό τεστ θα είναι όλοι οι παίκτες, πλην των Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη και θα έχει ενδιαφέρον ασφαλώς να δούμε αν ο τεχνικός των «κυανόλευκων» θα αποκαλύψει τις σκέψεις του για την πρώτη ενδεκάδα του πρωταθλήματος κόντρα στην Παναχαϊκή.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στον ΠΑΣ είναι σε ετοιμότητα να κλείσουν κι άλλα 1-2 φιλικά αν τυχόν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του και θα είναι κι αυτά με κάποιες ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Αναφορικά με τον αντίπαλο του ΠΑΣ, να υπενθυμίσουμε ότι στον πάγκο του εδώ και λίγες μέρες κάθεται μια μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα που μεγαλούργησε στα ελληνικά γήπεδα και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής του Παναθηναϊκού στο παρελθόν. Ο Αργεντίνος τεχνικός θα δει για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες τους παίκτες του, αφού δεν έχει προλάβει να βρεθεί στον πάγκο σε άλλο φιλικό. Για τους παίκτες, πάντως, θα είναι το τέταρτο φιλικό, αφού έχουν παίξει με Σούλι Παραμυθιάς, ΠΑΣ Πρέβεζα και Αναγέννηση Άρτας.

Για το σημερινό φιλικό με την ομάδα της Ηγουμενίτσας, η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα θα έχει ανοιχτή τη θύρα 4 του γηπέδου για τους φιλάθλους με γενική είσοδο 5€, ενώ αντίστοιχα οι μικροί φίλοι της ομάδας θα έχουν δωρεάν είσοδο στο «Ζωσιμάδες».

Η προμήθεια των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 16:30 στο εκδοτήριο του Εθνικού Σταδίου με τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2019-20 να ισχύουν κανονικά και σ’ αυτόν τον αγώνα.