Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε σε μια άνετη φιλική νίκη επί του Θεσπρωτού με 3-1, χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά ο κ. Γιαννίκης επεσήμανε ότι η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική στην πρεμιέρα με την Παναχαϊκή, αφού το σημερινό φιλικό προσφερόταν κυρίως για να δοκιμάσει το εναλλακτικό πλάνο του 3-5-2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δουλέψαμε σήμερα ένα δεύτερο πλάνο μετά και τον τραυματισμό του Ελευθεριάδη, αλλά και για να έχουμε ένα δεύτερο πλάνο στο πρωτάθλημα μ’ έναν σχηματισμό 3-5-2. Το δουλέψαμε μόνο 3 μέρες και ήταν λογικό να μην είναι σε ροή όπως το 4-2-3-1 και λογικό ήταν να έχουμε και αδυναμίες. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή προπόνηση για να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε ακόμα αν το εφαρμόσουμε».

Για το αν έχει βρει την ενδεκάδα και τον τρόπο παιχνιδιού σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα το άλλο Σαββατοκύριακο: «Τον έχουμε βρει τον τρόπο παιχνιδιού μας και έχουμε και δεύτερο πλάνο, τα έχω στο μυαλό μου και θα έχουμε άλλη μία εβδομάδα προπόνησης όπου θα τα σιγουρέψουμε και θα τα φτιάξουμε πιο όμορφα».

Για το αν θέλησε να αποκρύψει κάποια πράγματα εν όψει πρεμιέρας: «Όχι, ούτως ή άλλως έπρεπε να έχουμε ένα δεύτερο πλάνο. Επιβαλλόταν μετά τον τραυματισμό του Ελευθεριάδη να έχουμε κι ένα δεύτερο πλάνο διαφορετικό σε σχηματισμό. Μετά την ακύρωση του φιλικού με την ΑΕΛ ήταν μια ευκαιρία σήμερα να το δοκιμάσουμε. Το παιχνίδι σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της Παναχαϊκής».

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τη δημιουργία φάσεων: «Είμαι ευχαριστημένος, αλλά βλέπουμε ότι έχουμε θέμα στον συνεχή συνδυασμό, μας κουράζει και είναι λογικό. Είχαμε πει ότι θα έχουμε μια αναγέννηση της ομάδας αγωνιστικά  και αυτό θα αργήσει. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να παίζεις 90 λεπτά συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής και να βγάζεις φάσεις. Πετύχαμε, όμως, 3 γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα και στο α’ και στο β’ ημίχρονο. Με στεναχωρεί που δεχτήκαμε ένα γκολ, σήμερα».

Για τα μεταγραφικά: «Σέβομαι το ρόστερ που έχουμε και τους παίκτες όλους, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν. Είχα πει ότι αν κάνουμε κινήσεις θα είναι σε επίπεδο που θα βοηθήσουν την ομάδα να βελτιωθεί. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι θέμα κατηγορίας, αλλά και οικονομικό. Πιστεύω ότι με τον Παντελάκη ανεβάσαμε το επίπεδο των στόπερ και πιστεύω ότι θα γίνει μία ακόμα κίνηση και εύχομαι και μία δεύτερη».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Παντελάκης: «Είναι η πρώτη εβδομάδα που κάνει προπόνηση. Είχε γυμναστή που τον κρατούσε σε καλή κατάσταση, αλλά ποδοσφαιρικά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάτι. Είναι άλλες οι εντάσεις με μπάλα και φιλικό και θα τον φτιάξουμε σιγά-σιγά».

Για το αν είναι προτιμότερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα 15 του μηνός ή αργότερα: «Δεν είναι στο χέρι μας. Βλέπουμε μια ψυχική κούραση σε όλους, λόγω της μεγάλης προετοιμασίας. Είναι λογικό αν δεν έχεις στόχο για το πότε θα ξεκινήσεις. Είχαμε στόχο για 15, αλλά εμείς θα προσαρμοστούμε σε οτιδήποτε γίνει».

Για το «αδυνάτισμα» της αριστερής πλευράς σε επίπεδο ποιότητας λόγω  των τραυματισμών Λάσα και Ελευθεριάδη: «Παίξαμε σήμερα πολύ από δεξιά γιατί δεν κάναμε συχνές αλλαγές παιχνιδιού και κάπου κολλούσαμε. Δεν είχαμε σήμερα κινητικότητα και συνοχή για να κάνουμε τις αλλαγές παιχνιδιού, όταν όμως τις κάναμε γινόμασταν αμέσως επικίνδυνοι.  Χρειάζεται χρόνος να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας ποδοσφαιρικά».