Ακόμα δυο ελληνικά πληρώματα πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23 που φιλοξενούν τα Γιάννενα αυτό το σαββατοκύριακο. Έτσι πλέον η Ελλάδα θα έχει 8 πληρώματα στους 22 τελικούς της Κυριακής ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και εννέα αφού εκκρεμεί κι ένα ημιτελικός το πρωί της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα στα έξι που πέρασαν από το πρωινό πρόγραμμα προστέθηκαν το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή (ΦΩΤΟ)
που πήραν τη 1η θέση στον επαναληπτικό καθώς και το αντίστοιχο των κοριτσιών με της Βαρβέρη-Βαρελοπούλου που ήταν 4ες στον δικό τους επαναληπτικό.

Στον μικρό τελικό θα αγωνιστεί η ελληνική τετράκωπος άνευ με τους Τζουμεζη-Ζωγράφο-Παλαιοπάνο Λ.-Λαπίκωφ που τερμάτισε στην 3η θέση του επαναληπτικού ενώ στον Γ΄τελικό θα πάρει μέρος το διπλό σκιφ που αποτελούν οι έφηβοι Μπαρούτας –Στασινός οι οποίοι τερμάτισαν 5οι στο ρεπεσαζ.

Τέλος το πρωί της Κυριακής στις 09:00 θα αγωνιστεί η Ευαγγελία Αναστασιάδου στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών με στόχο να περάσει στα 6 κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης.