Με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗΠ τροποποιείται/συμπληρώνεται το άρθρο 18 “ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ” της Προκήρυξης Αγώνων Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος περιόδου 2019-2020, ως κατωτέρω (οι αλλαγές σημειώνονται με μαύρα γράμματα):

“2. Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία

Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 τα Σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Από τη Β΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία. Προβιβάζεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστεί από κάθε όμιλο ξεχωριστά, ο πρώτος σε βαθμούς, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης (πλέι–οφ) στους οποίους θα λάβουν μέρος, ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.

Στους αγώνες αυτούς η δεύτερη ομάδα ξεκινάει με 2(ΔΥΟ) βαθμούς ,η τρίτη με 1(ΕΝΑΝ) και η τέταρτη με 0(ΜΗΔΕΝ) βαθμούς. Και στους αγώνες κατάταξης η βαθμολογία θα γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-οφ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 2ου από τον 4ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Τότε στην Α΄ Ερασιτεχνική ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες, και θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στους οποίους θα συμμετέχουν ο 12ος, ο 13ος και ο 14ος με βαθμούς 2-1-0 αντίστοιχα, σε γήπεδα που θα ορίσει η ‘Ενωση, για να υποβιβαστούν ακόμη δύο (2) σωματεία. ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 12ου από το 13ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζονται ο 14ος και ο 13ος.

Η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για πιθανή άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες στα πλέι-οφ, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής μας που θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική.

Στη Γ’ Ερασιτεχνική θα υποβιβαστούν συνολικά 8 (ΟΚΤΩ) ΣΩΜΑΤΕΙΑ, τέσσερα από κάθε όμιλο.

Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 η Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των δεκατεσσάρων (14) ομάδων.

 

* Στους αγώνες κατάταξης (πλέι-οφ και πλέι-άουτ) όλων των κατηγοριών, τα έξοδα (γιατρός αγώνα, διαιτησία) θα επιβαρύνουν τα γηπεδούχα σωματεία, τα οποία θα οριστούν με κλήρωση της Ε.Ε. της Ένωσης.

 

** Σε περίπτωση ύπαρξης λιγότερων ομάδων λόγω μη δήλωσης συμμετοχής σωματείων στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υπάρξει με απόφαση της Ε.Ε. συμπληρωματική διάταξη στην Προκήρυξη για τον τρόπο διεξαγωγής, τη διαμόρφωση των ομίλων και τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής.

 

3. Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία

Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 τα σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής θα χωριστούν σε δύο ομίλους των εννέα (9) ομάδων.

Για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 από τη Γ΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ) σωματεία, ο 1ος και ο 2ος από κάθε όμιλο. Η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για πιθανή άνοδο στην Β’ Ερασιτεχνική, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής μας που θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική και θα αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ένωσης.”