image description

Η αναβολή του πρωταθλήματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ευεργετική για τις ομάδες που είχαν φροντίσει να ξεκινήσουν μέσα Ιουλίου την προετοιμασία τους, αφού φέρνει συνεχή αναπρογραμματισμό στις προπονήσεις και παράλληλα καθυστερεί συμφωνίες με χορηγούς που δεν ξέρουν αν το προϊόν τους θα διαφημίζεται μέσω ΕΡΤ. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ μένει χωρίς έσοδα αυτήν την περίοδο, αφού και τα διαρκείας δεν έχουν την ίδια ζήτηση με πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά το αγωνιστικό τμήμα προσπαθεί να κρατηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό και γι’ αυτό Παρασκευή και Κυριακή θα γίνουν δύο ενδιαφέροντα φιλικά με Ολυμπιακό Βόλου (Football League) και Κασσιόπη Κέρκυρας (Super League 2) αντίστοιχα.

Στη σημερινή προπόνηση ο κ. Γιαννίκης δούλεψε τα πλάνα του για τα ματς αυτά. Το σίγουρο είναι ότι η διάταξη του 4-2-3-1 θα επιστρέψει, αφού το 3-5-2 δεν είναι ακόμα αρκετά δουλεμένο και από εκεί και πέρα τα πρόσωπα και οι θέσεις τους θα εξαρτηθούν. Ο τεχνικός του ΠΑΣ σκέφτεται ακόμα και ρόλο δεκαριού για τον Κρίζμαν, με τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ για «αντι-Ελευθεριάδη» δοκιμάζει να δει τον Καρτάλη.

Το μόνο θετικό της παράτασης της έναρξης του πρωταθλήματος είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα προλάβει να δώσει αυτά, αλλά και κάποια ακόμα φιλικά και να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές ο κ. Γιαννίκης πριν κατασταλάξει στο ποιοι είναι οι «διπλοθεσίτες» και ποιοι δεν μπορούν να προσφέρουν πέρα από την κλασική τους θέση. Είναι λογικό, άλλωστε, ο 39χρονος κόουτς να μαθαίνει κάθε μέρα και καλύτερα το έμψυχο υλικό που έχει, αφού είναι η πρώτη φορά που δουλεύει στην Ελλάδα.