image description

Μεγάλη του τιμή χαρακτήρισε ο Γιάννης Πετράκης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 το γεγονός ότι είναι ο μακροβιότερος τεχνικός του ΠΑΣ και τόνισε ότι οι περασμένες σεζόν θα αποτελέσουν μπούσουλα για την επόμενη.

Ο Γιάννης Πετράκης τόνισε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, την επομένη της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ, ότι οι Ηπειρώτες θα κινηθούν με την φιλοσοφία των τελευταίων ετών εν όψει της νέας σεζόν, αν και πλέον δεν υπάρχει πλέον περιορισμός στις μεταγραφές.

«Πρέπει να είμαστε πάντα ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για να ανέβεις κάπου θέλει μεγάλη προσπάθεια, για να διατηρηθείς είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και για να κάνεις βήμα μπροστά είναι πάρα πολύ δύσκολο», ανέφερε στον Γιώργο Χελάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί play off, ενώ έκανε σχόλιο και για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (28/05, 21:45).

Αναλυτικά μίλησε για:

-το γεγονός ότι είναι ο μακροβιότερος προπονητής του ΠΑΣ και για τα πλάνα που κάνει για το μέλλον: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτό. Πρέπει να είμαστε πάντα ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για να ανέβεις κάπου θέλει μεγάλη προσπάθεια, για να διατηρηθείς είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και για να κάνεις βήμα μπροστά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να διασφαλιστεί αυτό που έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια και πάνω σε αυτό πρέπει να μπει ό,τι είναι εφικτό. Δεν είναι εύκολο, διότι υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι σε αυτήν την κατεύθυνση, με αυτούς τους στόχους. Είναι πολλοί αριθμητικά και έχουν και μεγάλες δυνατότητες».

-τον τρόπο που θα χτιστεί ο νέος ΠΑΣ, καθώς πλέον δεν έχει περιορισμό στις μεταγραφές: «Η φιλοσοφία του προέδρου, αλλά και των υπολοίπων στην ομάδα, δεν θα αλλάξει λόγω της άδειας, διότι είναι και θέμα βιωσιμότητας. Έχουμε και συμβόλαια που λήγουν. Πάνω σε αυτήν τη φιλοσοφία θα κινηθούμε, γνωρίζοντας τις φιλοδοξίες και του κόσμου, ενώ υπάρχουν και οι δικές μας. Να μας βοηθήσει και ο Θεός για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε, να πιάσουν και οι επιλογές μας».

-την εικόνα των ομάδων στα play off: «Όλα είναι ανοιχτά για εμένα. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, έχουνε έρθει και παιδιά. Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαίο ρόστερ, αλλά δεν έχει σταθερότητα και υπάρχει πάντα ο προβληματισμός για το πώς θα εμφανιστεί στο επόμενο παιχνίδι. Η εικόνα που είχε η ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που της αρμόζει, εμφανιστήκαν χωρίς κίνητρο στο τελευταίο ματς, αλλά δεν νομίζει να συμβεί ξανά αυτό. Και οι τρεις ομάδες είναι μεγάλες ομάδες και νομίζω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

-τον τελικό του Champions League: «Στην αφετηρία για εμένα το φαβορί είναι η Ρεάλ. Αυτή είναι η θεωρητική προσέγγιση, όλα μπορούν να συμβούνε. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ατλετικο είναι ότι είναι 100% προσηλωμένη και θα τη δυσκολέψει τη Ρεάλ. Το θέμα είναι το πώς θα αντιδράσει αν δεχθεί πρώτη γκολ η Ατλέτικο. Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να δεχθεί γκολ».