image description

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης για τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Κεντρική Οδός Ε65 και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Όπως είπε τα έργα είναι σε πλήξη εξέλιξη στους μεγάλους οδικούς άξονες προκειμένου να παραδοθούν ως τον επόμενο Μάρτιο. Όπως τόνισε ο κος Χαρίτσης αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που «χρονίζουν» και πρέπει να ολοκληρωθούν ως το Μάρτιο του 2017, προκειμένου η Ελλάδα να μην κληθεί να επιστρέψει το σύνολο των κονδυλίων που έχει εισπράξει για τα έργα αυτά από το Γ΄ ΚΠΣ.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση των αξόνω Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα, Μαλιακός-Κλειδί Ημαθίας, Αντίρριο-Ιωάννινα και Ξυνιάδα-Τρίκαλα έργα που ξεκίνησαν το 2008 αλλά κόλλησαν λόγω προβλημάτων με τα οικονομικά, την κρίση αλλά και γραφειοκρατικά προβλήματα όπως απαλλοτριώσεις, μελέτες και αρχαιολογικά ευρήματα.

Τον Μάρτιο του 2017 αναμένεται η λειτουργική απόδοση των δρόμων και μέχρι τον Αύγουστο του 2017 η πλήρης απόδοση τους στην κυκλοφορία, δίνοντας happy end στη “σαπουνόπερα” που έχουμε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια.

[Πηγή: ypodomes.com]