Με ικανοποιητικό βαθμό εξελίσσεται η ομάδα σύμφωνα με τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος διέκρινε θετικά στοιχεία όσον αφορά την κατοχή μπάλας, τη μετάβαση στα πρώτα 2/3 του γηπέδου και την απουσία αντεπιθέσεων από τον αντίπαλο. Τόνισε δε ότι είναι σημαντικό το πότε θα ξεκλειδώσει η ομάδα μια αντίπαλη άμυνα για να γίνει και ακόμα καλύτερη επιθετικά, γιατί με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα είναι δύσκολο να βγουν πολλές φάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια καλή ομάδα, έπαιξε και με τον Άρη πρόσφατα και έφερε ισοπαλία 0-0. Μπήκαμε χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι και ήταν δύσκολο να τον βρούμε, γιατί είχε πολλές διακοπές από τεχνικά λάθη, από φάουλ, από πλάγια. Παρ’ όλα αυτά είχαμε μία ευκαιρία με τον Κρίζμαν και είχαμε και έξι κόρνερ, αλλά χωρίς να κάνουμε επικίνδυνη φάση για γκολ και είχαμε και το πέναλτι που χάσαμε. Με στεναχωρεί που δεν τηρήθηκε στο 100% η λίστα που έχουμε από την ομάδα για το ποιος εκτελεί τα πέναλτι. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε από την αρχή πιο δυναμικά. Δώσαμε άλλη ενέργεια στο παιχνίδι μας στο β’ μέρος, από το πρέσινγκ ψηλά βάλαμε δύο γκολ και είχαμε καλύτερο ρυθμό, καλύτερες μεταβιβάσεις και ήμασταν πιο δημιουργικοί».

Για το αν είδε κάτι θετικό στα πρώτα 65 λεπτά: «Είχαμε κατοχή μπάλας και δεν δεχτήκαμε καμία αντεπίθεση, αυτό είναι σίγουρα θετικό και δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Θέλω να επισημάνω όμως ότι το γήπεδο σήμερα ήταν σκληρό και αν θες να δημιουργήσεις είναι ένα πράγμα που πρέπει να το σκεφτούμε. Πρέπει να το βρέχουμε το γήπεδο, γιατί σκάει διαφορετικά η μπάλα σε βρεγμένο απ’ ότι σε στεγνό γήπεδο. Δεν είναι δικαιολογία βέβαια. Είχαμε και τεχνικά λάθη σήμερα. Είδα καλό build up από την περιοχή μας μέχρι το άλλο μισό. Είχαμε μεγάλη βελτίωση σ’ αυτό. Κολλούσαμε, όμως, στο τελευταίο κομμάτι. Αλλά ας λάβουμε υπόψη ότι η προετοιμασία είναι μεγάλη, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά 8-9 εβδομάδες και είναι λογικό ότι θα υπάρξει ψυχική κούραση».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος και πως θα κρατηθεί η ομάδα σε εγρήγορση: «Τα φιλικά δεν θα έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα. Τα φιλικά έχουν κάποιο σκοπό, σίγουρα οι αλλαγές στις ημερομηνίες μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, αλλάζουμε συνεχώς πλάνα, αλλά τι να κάνουμε; Πιστεύω ότι έχουμε αρκετά θετικά στοιχεία. Λίγο στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου κολλάμε, γιατί αν έχει ο αντίπαλος 10 παίκτες πίσω είναι δύσκολο, αλλά σήμερα κάναμε φάσεις και στο α’ μέρος και είχαμε και το πέναλτι και είχαμε και 6 κόρνερ. Χρειάζεσαι το γκολ εκεί να ξεκλειδώσεις τον αντίπαλο πιο νωρίς, όπως κάναμε τελικά στο β’ ημίχρονο».

 

Σιόντης Στέφανος: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια ματς»

«Θα συμφωνήσω με τον κόουτς σε όλα. Δεν είναι εύκολα να κυριαρχείς για όλο το παιχνίδι, κάναμε αρκετά λάθη στο α’ ημίχρονο, ωστόσο είχαμε καλή κατοχή και καταφέραμε να κουράσουμε τον αντίπαλο, γι’ αυτό και άλλαξε η εικόνα στην επανάληψη. Θα υπάρξουν τέτοια ματς στο πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ήταν ένα καλό μάθημα το σημερινό παιχνίδι για όσα θα αντιμετωπίσουμε κυρίως εντός έδρας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γιαννίκη, Σιόντη, Γράφα και Σκοπελίτη