Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίσει να εξελίσσεται όσο περνάει ο χρόνος, βγαίνουν όλο και πιο συχνά θετικά στοιχεία κι αυτό που κρατάει ο κ. Γιαννίκης είναι ότι αμυντικά η ομάδα δεν πιέζεται ενώ επιθετικά σκοράρει με συνέπεια, αν και η δουλειά δεν τελειώνει, αλλά θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω σήμερα γενικά είχαμε ρυθμό και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε δύο αντεπιθέσεις που δεν είχαμε κάλυψη στα κόρνερ. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα όμως, ειδικά σε κάποιες στιγμές στο α’ ημίχρονο είχαμε κινητικότητα, τον έλεγχο και κατοχή μπάλας. Στα δύο τελευταία φιλικά πετύχαμε 5 γκολ και δεν δεχτήκαμε κανένα κι αυτό μας κρατάει ικανοποιημένους».

Για το αν είναι περισσότερο ικανοποιημένα επιθετικά ή αμυντικά: «Σε κάθε φιλικό ο αντίπαλος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, είχαμε καλή λειτουργία και σήμερα καλές τακτικές τοποθετήσεις και κατοχή μπάλας. Στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου είναι δουλειά που θα διαρκέσει όλη τη σεζόν. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για να γίνει. Χρειάζεται καλό τάιμινγκ, καλές πάσες και  καλές αποφάσεις και βελτιωνόμαστε. Σε όλα τα φιλικά βάλαμε γκολ, είχαμε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε και δεν υπήρχαν φάσεις που να κινδυνεύουμε σε διάρκεια. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα».

Για το αν έχει βάθος πάγκου η ομάδα: «Πιστεύω ότι φάνηκε ότι έχουμε καλά παιδιά, κάθε παίκτης έχει τις δυνάμεις του, τα ατού του ή πράγματα που πρέπει να βελτιώσει. Μας δίνει λύσεις το βάθος πάγκου σε πολλές θέσεις ώστε ανάλογα το πλάνο και τον αντίπαλο να έχουμε λύσεις, ο ανταγωνισμός σε πολλές θέσεις θα είναι καλός για να μας κρατήσει συγκεντρωμένους».

Για τον Γροσδάνη που ξεχώρισε σήμερα, αλλά και γενικότερα τους νεαρούς παίκτες: «Τους είδαμε όλους τους παίκτες, δεν βγάζουμε πλέον λαγούς από το καπέλο. Είναι παιδιά που θέλουν εξέλιξη και δουλειά. Είναι εύκολο να παίξει σ’ ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά η φανέλα στα επίσημα είναι άλλο θέμα, είναι διαφορετικό. Είμαι όμως ευχαριστημένος».

 

Σε λίγο οι δηλώσεις Πίτου Γκαρσία και το βίντεο της συνέντευξης τύπου