image description

Το στοίχημα να γίνει υπόθεση όλης της πόλης κερδίζει ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, έχοντας στο πλευρό του όλο και πιο ενεργά τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο, που διαπιστώνουν τα μεγάλα οφέλη από την πραγματοποίηση μιας διοργάνωσης, που φέρνει στα Γιάννενα δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά τα τελευταία χρόνια προσελκύει και αθλητές από το εξωτερικό.

Με δεδομένο ότι οι συμμετοχές στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων έχουν ξεπεράσει τις 3.500, στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 δρομείς και συνοδοί, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην τοπική οικονομία.

Αυτή τη διάσταση θέλησε να αναδείξει η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου Λίμνης, με τον διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Σπυριούνη να τονίζει τη σημασία της συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και το Σωματείο Καφέ-Μπαρ και Εστιατορίων «Η Παμβώτις», ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην πρωτοβουλία του Lake Run Proud Partner, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Κάθε αθλητής, μαζί με το πακέτο συμμετοχής του, θα εφοδιάζεται και με ένα βραχιολάκι με τα διακριτικά της διοργάνωσης, με το οποίο θα εξασφαλίζει εκπτώσεις για τις αγορές του σε καταστήματα, για τη διαμονή του στην πόλη και για την είσοδό του σε μουσεία και χώρους πολιτισμού. Η ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, καφετέριες, καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα κ.ά.) είναι φέτος μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, με δεκάδες επιχειρήσεις να έχουν επικολλήσει το ειδικό σήμα στην είσοδό τους. «Όλοι οι αθλητές πρέπει να νιώσουν τη φιλοξενία μας και να φύγουν από την πόλη με τις καλύτερες αναμνήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυριούνης.

Πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες να γίνουν Lake Run Proud Partner απεύθυνε ο πρόεδρος  του Σωματείου Καφέ-Μπαρ και Εστιατορίων Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης, τονίζοντας ότι ο Γύρος Λίμνης είναι  μια διοργάνωση από την οποία έχει όφελος όλη η πόλη και όχι μόνο τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης, αλλά όλη η πόλη. «Η πόλη ζει στον ρυθμό του Γύρου Λίμνης αυτή την εβδομάδα. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια, Να δείξουμε ότι το ζούμε και να καλωσορίσουμε τους δρομείς και τους συνοδούς», ανέφερε, δεσμευόμενος ότι η συνεργασία θα έχει και συνέχεια.

Το απόλυτο αγγίζουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα του νομού τις ημέρες του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Αθανάσιος Τζάνος, σημειώνοντας πως η περιοχή έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. «Από την πλευρά μας είμαστε αρωγοί στη διοργάνωση και καλούμε και τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν, γιατί αναδεικνύει την πόλη και συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.

 

Στήριξη στον αγώνα για τον νεανικό διαβήτη

Ο Γύρος Λίμνης θα δείξει και φέτος το κοινωνικό του πρόσωπο, επιλέγοντας αυτή τη φορά να στηρίξει το έργο της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Ν.Δ.Ι.)., μέσω της δράσης «Βοηθάς Τρώγοντας», σε συνεργασία με τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια των Ιωαννίνων. Τα εστιατόρια Φρόντζου Πολιτεία, Πάρκο Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Zamos στο Saz Hotel και Πρεσβεία προτείνουν ένα πιάτο από το μενού τους, το οποίο αν το επιλέξουν οι πελάτες τους, θα προσφέρεται  το 20% της αξίας  του στην για την ενίσχυση του αγώνα κατά του νεανικού διαβήτη.

«Δε θα σωθούν οι άνθρωποι, αλλά στόχος μας είναι να αναδείξουμε ένα θέμα που αφορά τη νεολαία», τόνισε ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης.

Ευχαριστίες για την πρόταση συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη Σπύρος Αθανασίου. «Αθλητισμός και υγεία πάνε πακέτο. Μας δίνεται μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας για μια ασθένεια που έχει καταστεί μάστιγα», τόνισε.