Κριτική στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Ιωάννινα ασκεί η παράταξη της Περιφέρειας Ηπείρου Ήπειρος όλον, θεωρώντας ότι οι εξαγγελίες που έγιναν ήταν όλες γενικόλογες.

Αναλυτικά:

Σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης καθώς και οι υπουργοί της κυβέρνησης που τον συνόδευαν στην Ήπειρο. Έκανε την περιοδεία του και τα «άκουσε» κυρίως  από το εκλεγμένο κομματικό του ακροατήριο. Γενικόλογες εξαγγελίες χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απουσία δεσμεύσεων .

Εξοργίστηκε με τη μη λειτουργία εργοστασίων στερεών αποβλήτων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως στην  Κέρκυρα, χωρίς όμως να εξοργίζεται με τη μη ύπαρξη ΣΜΑ …στην ‘Ήπειρο. Στα θετικά της επίσκεψης του,  η προσπάθεια ανάδειξης των Ζαγορίων σε πολιτιστικό τοπίο της UNESCO αλλά σιωπή  για τις εξορύξεις σε  πολιτισμικές  και  περιοχές ιδιαίτερου  φυσικού κάλους , την  περιοχή δηλαδή που επιθυμεί να χαρακτηριστεί πολιτιστικό τοπίο  . Μηδενική αναφορά στην σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά και στην επιτακτική ανάγκη σύνδεσης του Ζαγορίου με την Δυτική Μακεδονία που θα καταστήσει την περιοχή προσβασιμότερη και την επιχειρηματικότητα βιωσιμότερη .

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε να ενημερωθεί για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής από «αναρμόδιους». Καμία συνάντηση με  τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς , τα επιμελητήρια της Ηπείρου ,το ΤΕΕ και  τους εκπροσώπους της πραγματικής  αγροτικής παραγωγής .

Στην πραγματικότητα είχαμε ένα «κούφιο» πέρασμα από το Ν. Ιωαννίνων σε γαλάζιο ακροατήριο ενώ τα ουσιαστικά προβλήματα της Ηπείρου κρύφτηκαν πίσω από επικοινωνιακές πρακτικές και selfies.