Ανακοίνωση – απάντηση προς τη δημοτική αρχή για τη ΔΕΥΑΙ, αλλά και τη λυματολάσπη εξέδωσε η Ενότητα Πολιτών:

Γίνεται πια φανερό ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε από το τέλος των εκλογών μέχρι και την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πολιτική στάση αυτή της λάσπης στον ανεμιστήρα.

Το έκανε με το διαγωνισμό για τους λαμπτήρες led και συνεχίζει να το πράττει με το θέμα της διαχείρισης της αποθηκευμένης λυματολάσπης.

Με αναξιόπιστα ποσοτικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις, βασιζόμενη σε έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα διαπλοκής και αδιαφάνειας στοχεύοντας τη δική μας Δημοτική Αρχή και παράταξη.

Αν και έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αυτό που όλη η κοινωνία γνωρίζει, ότι δηλαδή η απομάκρυνση της λυματολάσπης, ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε, είναι μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν καταλαβαίνει και κυνηγάει φαντάσματα, στημένους διαγωνισμούς και δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα.

Για την ιστορία η τιμή μονάδος ανά τόνο του μειοδότη μέσω του διαγωνισμού είναι η μικρότερη που έχει πάρει η ΔΕΑΥΙ από όλους τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, οι οποίοι διαχρονικά πραγματοποιούνταν από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ με αυτόν τον τρόπο (τιμή μονάδος ανά τόνο). Επίσης η αποζημίωσή του θα γινόταν με βάση την επιμέτρηση των ποσοτήτων που θα απομάκρυνε στην πράξη με την επίβλεψη των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ.

Παρόλα αυτά στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιχείρησης, Θωμά Μπέγκα, αποφασίστηκε να μην γίνει κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού της λυματολάσπης.

Σε ότι μας αφορά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο για όλο το λεκανοπέδιο.

Από εδώ και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες της η νέα Διοίκηση.

Κλείνοντας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που με την τελευταία της ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή δήλωσε ότι τα θέματα της ΔΕΥΑΙ θα συζητηθούν στο κυρίαρχο Όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο,  συνεχίζουμε όμως να απορούμε γιατί δεν δηλώνει το ίδιο σε σχέση με το διαγωνισμό για τους λαμπτήρες led και επιμένει να παίρνει αποφάσεις σε ένα όργανο με επίπλαστη πλειοψηφία, την Οικονομική Επιτροπή.