image description

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε συνηθίσει , όταν φεύγουν οι ξένοι παίκτες και κάνουν δηλώσεις στην πατρίδα τους, να δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις εμπειρίες που μεταφέρουν. Από άλλους ακούς ότι έμεναν απλήρωτοι και τους κέρναγαν οι φίλαθλοι σουβλάκια, από άλλους για τους εκβιασμούς του εκάστοτε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ή για στημένα ματς ή για το πότε έπρεπε να παίζουν πιο χαλαρά και πότε πιο παθιασμένα κ.ο.κ.

Η συνέντευξη του Αντράζ Στρούνα στο a-sports.gr, αντίθετα, δεν ήταν μία από τα ίδια. Δεν πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο του στιλ «σοκ, έπαιζε απλήρωτος», «σοκ, ο πρόεδρος του είπε ήταν στημένο το ματς» κτλ. Ήταν μία αποθέωση της πόλης, της ομάδας, των αποδυτηρίων και κατ’ επέκταση του προέδρου. Ο Σλοβένος δεν δίστασε να πει ότι δέθηκε με την ομάδα, έκανε φίλους και ότι θα ψάξει την αφορμή για να ξαναγυρίσει κάποτε να τους ξαναδεί. Περιέγραψε μια σχέση με τον πρόεδρο σχεδόν σαν πατέρας με γιο, που ακούει τις συμβουλές, αλλά επιλέγει εκείνος το μέλλον του.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η καλύτερη διαφήμιση τα όσα είπε ο Σλοβένος αμυντικός και πάντα εν όψει μιας μεταγραφικής σεζόν παίζουν ρόλο τα όσα λένε εκείνοι που φεύγουν, πόσο μάλλον όταν είναι διεθνείς στη χώρα τους.

Από εκεί και πέρα, θεωρούμε απόλυτα θεμιτό το λόγο να μην κάνει κάποια ουσιαστική συζήτηση με την ομάδα για να παραμείνει. Παρότι ο Χριστοβασίλης από πέρυσι του είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του για επέκταση της συνεργασίας, εκείνος ήθελε το κάτι παραπάνω στην καριέρα του και θα το αναζητήσει χωρίς πρωτίστως να έχει υποστεί… συνέπειες…  Κανείς στον ΠΑΣ δεν του είπε ότι θα μείνει στον πάγκο ή ότι θα φύγει από τα Γιάννενα 105 κιλά, όπως φέρεται να είπε ο Ζαμάνης για τον Μπακασέτα στον Πανιώνιο…

Και αποδεικνύεται και κάτι ακόμα, το οποίο τώρα γίνεται ευκολότερα αντιληπτό σε ορισμένους. Βλέποντας τα τεκταινόμενα σε Ηρακλή και Βέροια, δύο ομάδες που έχασαν την άδεια και οι προσφυγές πάνε «σύννεφο», αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία του κ. Χριστοβασίλη να διατηρεί τον κορμό της ομάδας αναλλοίωτο, να φέρνει παίκτες αξίας, αλλά και τρομερούς ως χαρακτήρες, να έχει πρωταγωνίστρια την ομάδα, να κάνει τις λεγόμενες «περήφανες πωλήσεις» χωρίς βαριές συνέπειες και χωρίς κανείς να μένει δυσαρεστημένος ή να βγαίνει χαμένος από τη συνεργασία με τον ΠΑΣ. Θέλει τέχνη, από τη μία να πετύχεις να θέλουν πολλοί να μένουν και από την άλλη -όταν φεύγουν- να είναι ευγνώμονες για όσα έζησαν εδώ.

Καλή συνέχεια στον Στρούνα και μακάρι να υλοποιήσει την επιθυμία του για το κάτι καλύτερο.