image description

Τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος «εγκαινιάζει» στις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σήμερα (Τετάρτη 2/10) στις 16:00 αντιμετωπίζει τη Δόξα Ασπροπύργου στο Δημοτικό Στάδιο του Ασπρόπυργου. Το ματς είναι νοκ-άουτ και η ομάδα που θα προκριθεί θα περάσει στην 5η φάση. Βάσει προκήρυξης στην 5η φάση θα παίξουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, ο Πανσερραϊκός που πέρασε άνευ αγώνα, ο ΝΠΣ Βόλος ως περσινός πρωταθλητής της Β’ Εθνικής και οι 8 ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 6η ως τη 13η θέση της βαθμολογίας της Super League πέρυσι.

Προτού όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα αρχίσει να σκέφτεται ποιον θα ήθελε στην κλήρωση και τι ευνοϊκό μπορεί να του φέρει η κληρωτίδα, πρώτα θα πρέπει να περάσει επιτυχώς το εμπόδιο του Ασπρόπυργου, ομάδα της Football League, παίζοντας με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Άλλωστε όσοι δεν το έκαναν έπεσαν ήδη «θύμα» έκπληξης, όπως οι Λεβαδειακός, Χανιά, Καραϊσκάκης και Δόξα Δράμας.

Όπως διαφάνηκε και από τις επιλογές της 18άδας, ο κ. Γιαννίκης θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, ανταμείβοντας και ορισμένα παιδιά για την καλή τους παρουσία στα φιλικά παιχνίδια. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για το πόσο μεγάλο θα είναι το rotation, αφού προφανώς ο νεαρός τεχνικός θα έχει το δικό του σκεπτικό, συγκριτικά με τα όσα ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια με τον Γιάννη Πετράκη που άλλαζε ολόκληρη την ενδεκάδα. Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ράντοβατς, Νάουμετς, Παμλίδης, πάντως, αναμένεται να είναι μέσα στα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Ο Ασπρόπυργος από την πλευρά του ξεκίνησε με ισοπαλία 2-2 τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη Football League, σε ματς που υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό Βόλου. Ανέβηκε τον περασμένο Μάιο από τη Γ’ Εθνική και έχει προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα. Στην προηγούμενη φάση είχε νικήσει εκτός έδρας με 1-0 την Ελασσόνα.

Ο διαιτητής του αγώνα επελέγη από τους πίνακες της Β’ κατηγορίας και αυτός θα είναι ο Κωνσταντίνος Ανδριανός του συνδέσμου Αχαΐας. Δεν έχει ξανασφυρίξει σε αγώνα του ΠΑΣ. Βοηθοί του θα είναι οι Άγγελος Πήττας (Ηλείας) και Αθανάσιος Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας). Τέταρτος δεν ορίζεται σ’ αυτή τη φάση του θεσμού. Παρατηρητής θα είναι ο Γεώργιος Λιανός (Βοιωτίας).

Θυμίζουμε ότι αφενός η ΕΠΟ δεν έχει συνάψει ακόμα σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών του κυπέλλου με την COSMOTE και αφετέρου ότι λόγω της απεργίας των Μέσων Ενημέρωσης από την Τετάρτη 6 το πρωί ως την Πέμπτη την ίδια ώρα δεν θα υπάρχουν δημοσιογραφικές εκπομπές, ραδιοφωνικές μεταδόσεις και ενημέρωση από site. Ο ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM θα συμμετέχει στις απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις.

Σχετικά με τα εισιτήρια, ο Ασπρόπυργος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης τα σημεία πώλησης και το κόστος εισιτηρίου. Για λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ.