Η Super League αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τους πόρους της να περιορίζονται χρόνο με το χρόνο. Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα έξοδα και να αυξηθούν τα έσοδα, ο συνεταιρισμός κατέθεσε μία σειρά από αιτήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ενόψει της κατάθεσης, αρχικά προς διαβούλευση, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Ανάμεσα στα άλλα, η Super League αξιώνει τη θεσμοθέτηση ποσοστού 3% υπέρ της Super League, από τις στοιχηματικές εταιρείες (πλην ΟΠΑΠ) που φιλοξενούν αγώνες του πρωταθλήματος.

Επίσης η Super League ζητεί την κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου και να μην είναι υπεύθυνες οι διοικήσεις των ΠΑΕ πράξεις βίας μελών των λεσχών φιλάθλων, όπως και να καταργηθεί η ευθύνη των διοικήσεων των ΠΑΕ για ιδιωτικού δικαίου χρέη. Επίσης ο συνεταιρισμός ζητά την κατάργηση της εισφοράς 10% εκ των τηλεοπτικών εσόδων υπέρ των ταμείων των αστυνομικών υπαλλήλων και τη μείωση του ποσοστού που αποδίδει στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κατάργηση επιβολής προστίμων και κυρώσεων από την κυβέρνηση σε περίπτωση επεισοδίων. Η Super League αξιώνει να καταστεί σαφές πως οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων δεν θα προσβάλλονται στα πολιτικά δικαστήρια.

Τέλος ζητά να μην έχουν δικαίωμα μεταγραφών οι ΠΑΕ δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να περιοριστούν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την κατάργηση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών από τις ΠΑΕ και την επιβολή προστίμων και λοιπών ποινών μόνο από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από την ίδια.