Το ντεμπούτο του ΠΑΣ Γιάννινα WBC στην Α1 του μπάσκετ γυναικών όλοι το περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά κι όλοι ήξεραν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Κι όμως… αυτό το παιχνίδι έπρεπε να είναι γιορτή και ήταν, κάτι που αναγνώρισαν και οι φιλοξενούμενες. Εκπληκτική ατμόσφαιρα, ενθάρρυνση απ΄ την αρχή μέχρι το τέλος και αποθέωση απ’την κερκίδα προς τα κορίτσια του ΠΑΣ. Αγωνιστικά αν κάποιος κοιτάξει απλά το σκορ (48-100) θα έχει χάσει όλη την ουσία. Απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ο ΠΑΣ άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον και το «βάπτισμα του πυρός»  μπορεί να χαρακτηριστεί ελπιδοφόρο.

Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και με το κοινό να τις ενθαρρύνει και την Μοντγκόμερι να σηκώνει όλο το επιθετικό βάρος, έμεναν κοντά στο σκορ. Με εναλλαγή παικτριών στη θέση  «1» για να ανταπεξέλθουν στο πρες και με καλή σε γενικές γραμμές προσήλωση στην άμυνα, το πρώτο 10λεπτο έκλεισε στους 6 πόντους διαφορά. (13-19).

Το αυστηρό 3ο φάουλ της Μοντγκόμερι, με το καλημέρα στην επανάληψη, ουσιαστικά ήταν το «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα. Αναγκαστικά αποσύρθηκε και παρά τις τρεις περιφερειακές που χρησιμοποιήθηκαν, η εμπειρία του Ολυμπιακού μέτρησε στο επόμενο διάστημα, παρά τις προσπάθειες της Τόμπκινς (το 21-34 έγινε 23-51 ημίχρονο).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να πιέζει πολλές φορές σε όλο το γήπεδο και να βρίσκει τις λύσεις, απ’ το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει. Απ’ την άλλη ο ΠΑΣ είχε τις δικές του καλές στιγμές στην επανάληψη και δίκαια χειροκροτήθηκε. Άλλωστε είχε και τον δύσκολο αντίπαλο του άγχους.

Τα σημεία που χρειάζονται προσοχή  στο μέλλον είναι σίγουρα η απροσεξία στις πάσες, η αμυντική ισορροπία, τα λάθη και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ρόστερ του ΠΑΣ με την καλύτερη συνεργασία των παικτών στα επόμενα παιχνίδια. Καλύτερες απ’ τον ΠΑΣ Μοντγκόμερι, Τόμπκινς και Μοκντάντ κι από Ολυμπιακό Σταμάτη, Σταμολάμπρου, Γκρέιβς, Γέμελου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 23-51, 40-73, 48-100

Διαιτητές οι κ.κ. Θεοδώρου, Φουτζήλας, Τζιοπάνος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σιαμέτης): Ντόκου, Μοντγκόμερι 18(2), Τραγουστή, Κατσαμούρη 4, Μπουκουβάλα, Ξανθοπούλου 2, Τζήμου 2, Μοκντάντ 9(1), Ντάλα, Τόμπκινς 13(1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Παντελάκης): Τόμας 11(2), Σταμάτη 12 (1), Αυτζή 2, Σταμολάμπρου 11 (3), Παυλοπούλου 10 (2), Νικολοπούλου 7, Σωτηρίου 6, Γέμελου 11 (2), Γκρέιβς 13, Λουκά, Γιουρτσένκοβα 14, Κοσμά 3.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΙΑΝΙΔΗΣ