Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ εφημερίδων και sites η τελική πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά των ομάδων της Super League 2 είναι 6 εκατομμύρια περίπου με την τηλεοπτική παραγωγή από εκείνη, αλλά το 19% που μοιράζονται ΕΠΟ, αστυνομία και Λίγκα θα βαρύνει τις ομάδες. Το ποσό που θα περισσέψει τελικά θα είναι το καθαρό και θα το μοιραστούν ισόποσα οι 12 ΠΑΕ. Το τελευταίο, βέβαια, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Δύο τουλάχιστον λόγοι είναι αρκετοί για να καταρρίψουν τις όποιες βλέψεις – αν υπάρχουν – για ισόποση μοιρασιά. Ο ένας είναι η εμπορικότητα, με τον ΠΑΣ να απέχει πολύ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να συγκριθεί στον τομέα αυτό με ομάδες όπως ο Καραϊσκάκης, η Καλαμαριά κτλ.

Και ο δεύτερος έχει να κάνει με τις ομάδες υποδομών. Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει με 4 ομάδες στο μέλλον του ποδοσφαίρου (Κ19, Κ17, Κ16 και Κ15) και κάποιοι που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν ούτε Κ19 να συντηρήσουν, να διεκδικήσουν τα ίδια χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αυτήν την ώρα που συναντώνται οι ομάδες θα γίνει η τελική μοιρασιά των ποσών και φυσικά η πιθανότητα να πάρει μόνο 410.000 ευρώ ο ΠΑΣ Γιάννινα αποκλείεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ