image description

Απευθείας τελικό και μάλιστα με τον καλύτερο χρόνο απ’ όλα τα πληρώματα πέρασε η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών στη προολυμπιακη ρεγκάτα της Λουκέρνης.

Οι Στέφανος Ντούσκος-Σπύρος Γιάνναρος-Γιάννης Πέτρου και Θωμάς Καραμήτρος τερμάτισαν σε 6:01.70 και θέλουν μια ακόμη καλή κούρσα (στον τελικό της Τρίτης στις 18:20 ώρα Ελλάδας) για να πάρουν το ένα από τα δυο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Το πρώτο βήμα για να βρεθούν στο μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών και να διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο έκαναν τα αδέλφια Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας που πήραν την 2η θέση στον προκριματικό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Τα δυο αδέλφια τερμάτισαν σε 6:28.08 και απέφυγαν την παραπάνω κούρσα του επαναληπτικού. Αντίθετα το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών με την Γεωργία Δημάκου και την Αναστασία Βόντζου (φωτο) δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση τερμάτισαν σε 7:02.75 2ες πίσω από την Ελβετία (7:00.81) και θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στον επαναληπτικό.

Αντίστοιχα και ο Παναγιώτης Μαγδανής ήταν 5ος στο σκιφ των ανδρών με 7:27.35 και θα αγωνιστεί κι αυτός στον επαναληπτικό.