image description

Έκκληση προς τους δημότες και τους επιχειρηματίες των Ιωαννίνων απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ζητώντας να μην βγάζουν τα απορρίμματα τους και κυρίως να μην αφήνουν σκουπίδια πάνω στα πεζοδρόμια και έξω από τους κάδους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκύψουν προβλήματα στην αποκομιδή και την εικόνα της πόλης, καθώς για την Τρίτη και την Τετάρτη έχει εξαγγελθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης μας στις δύσκολες αυτές μέρες να βοηθήσουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας να βγάλουν σκουπίδια και κυρίως να μην αφήνουν σκουπίδια πάνω στα πεζοδρόμια και έξω από τους κάδους.

Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε την υπηρεσία καθαριότητας και να την ενισχύσουμε με προσωπικό και μέσα. Οι δυσκολίες είναι γνωστές σε όλους. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους διαμαρτύρονται και απεργούν και το δικαίωμα τους αυτό είναι απολύτως σεβαστό.

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την εικόνα της πόλης και την δημόσια υγεία.

Για αυτό ζητώ και πάλι από τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να δημιουργούνται όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα την εβδομάδα που διανύουμε» σημείωσε ο Δήμαρχος.