Μια ειδική εκδήλωση θα διοργανωθεί την Κυριακή 27η Οκτωβρίου στον Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας, Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν αγωνιστικό Μαραθώνιο 51 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας για επίλεκτους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι συμμετοχές έχουν κλείσει από πολύ νωρίς, καθώς οι περισσότεροι εκ των αθλητών που θα συμμετάσχουν έχουν ήδη αγωνιστεί σε κάποιους από τους προηγούμενους αγώνες και θέλουν να βιώσουν για μία ακόμη φορά την ένταση της αγωνιστικής διαδρομής, που συνδυάζεται αρμονικά με τα μοναδικής ομορφιάς τοπία που διαμορφώνονται κοντά στις όχθες του ποταμού Καλαμά.
Η αφετηρία του αγώνα θα δοθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Βουτσαρά. Στο ίδιο σημείο αναμένεται να τερματίσουν οι ποδηλάτες, 4 με 5 ώρες αργότερα.
Η διαδρομή θα περάσει μέσα από τα γειτονικά χωριά του Εκκλησιοχωρίου, του Δεσποτικού, της Γρανιτσοπούλας, του Ριζού, της Βρυσούλας και του Γκριμπόβου.
Τεχνητά μονοπάτια, αγροτικοί δρόμοι, καλντερίμια, πέτρινα σκαλιά, γεφύρια, ρέματα και ένα σπίτι (!) αποτελούν μέρος της διαδρομής που έχει φτιαχτεί ειδικά για αυτή την εκδήλωση.
Στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους αθλητές και τους εθελοντές.
Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα προσφέρουν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας και τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Περισσότερες λεπτομέρεις για τον  αγώνα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της ειδικής αυτής εκδήλωσης https://www.facebook.com/events/2427110747561093/
Γενικότερες πληροφορίες για όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, στη σελίδα Facebook της διοργάνωσης https://www.facebook.com/KalamasRiverTrails/