Στις χώρες που διακυβεύονται μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα και διαφυγόντα κέρδη, έπεσαν ήδη οι πρώτες “καμπάνες” της UEFA για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. Ήδη στη Γαλατασαράι επεβλήθη αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η άλλη μεγάλη ομάδα της Πόλης, η Φενέρ Μπαχτσέ δεν θα αποκλειστεί, αλλά θα έχει κι εκείνη σημαντικές κυρώσεις. Κι αυτό διότι θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ της επιβλήθηκε και μεταγραφικός περιορισμός μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Τιμωρία, δε, για παραβίαση του Financial Fair Play επιβλήθηκε και στις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αστάνα και Τράμπζονσπορ, οι οποίες θα καταβάλλουν από 200.000 ευρώ έκαστη.

Στην Ελλάδα που ο ΠΑΣ έχει κάνει καταγγελία κατά του Πανιωνίου, τα διαφυγόντα κέρδη από τα ελληνικά play-offs δεν ξεπερνούν τις 200-300 χιλιάδες ευρώ, γι’ αυτό και η αντίδραση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι πιο αργή, αν και έχουν ακουστεί φήμες ότι η UEFA έκανε κι εδώ τον έλεγχό της και μετά τα play-offs θα ανακοινώσει την απόφασή της.