Δίκαια στη Λειβαδιά ο μέτριος ΠΑΣ νίκησε τον κάκιστο Λεβαδειακό  σε  αγώνα που το μόνο που αξίζει να κρατηθεί, σε μια αναμφισβήτητα δύσκολη έδρα,  είναι το αποτέλεσμα,  εφ όσον  και από πλευράς θεάματος δεν υπήρξε τίποτε το άξιο αναφοράς.

Ήταν καθαρά μια «επαγγελματική» νίκη του κόουτς Γιαννίκη, που πήρε την… ταυτότητα του αντιπάλου προπονητή,   μιας και το στήσιμο, τα τρία συστήματα που άλλαξε κατά την διάρκεια του αγώνα που  αφομοιώθηκαν άμεσα από τους ποδοσφαιριστές του, δείγμα του πόσο καλοδουλεμένα ήταν, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης

Πολύ  καλά «διαβασμένος» ο AJAX  μέσα στον  αγωνιστικό χώρο,  που όμως κανείς ποδοσφαιριστής του δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα, ενώ είναι εμφανής πλέον η απουσία του παίχτη – ηγέτη που θα μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του, ή έστω κάποια γραμμή αυτής (επιθετική ή αμυντική).

Σε αυτό το σημείο βέβαια αναδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον κόουτς ,  ο οποίος, παρά τις «δεδομένες» δυσκολίες  έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο σύνολο,  αλλάζοντας όλη την αγωνιστική φιλοσοφία και νοοτροπία της ομάδας,  ουσιαστικά, σε ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτόν περιβάλλον, τόσο σε ότι έχει σχέση με τον ΠΑΣ όσο και με το αστείο σε οργάνωση πρωτάθλημα της super league2.

Ένας κόουτς που δεν δίστασε με το … «καλημέρα» να δώσει την ευκαιρία ντεμπούτου σε τρείς (!) νεαρούς ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες και μάλιστα σε σημαντικές αγωνιστικές στιγμές, όπως αυτή του αγώνα με την Παναχαϊκή,  που είχε το …θάρρος  να ρισκάρει την είσοδο του ταλαντούχου Λιάσου,  αν και η ομάδα μειονεκτούσε αριθμητικά λόγω αποβολής του Γκαρσία.

Ένας κόουτς που αντιλαμβανόμενος γρήγορα  ότι ο φετινός ΠΑΣ δεν έχει δυνατότητα  δαπανηρών μεταγραφών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά έχει την ανάγκη να δημιουργήσει νέους «ενδεκαδάτους»,   δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και να επιμένει σε παίχτες που πέρσι  ήταν ..στα αζήτητα και φέτος τους δίνεται η   ευκαιρία, εφ όσον την εκμεταλλευτούν, να αναδειχθούν στους νέους ηγέτες του ΠΑΣ…

Παίχτες όπως ο Νάουμετς, (αλήθεια ποιος τον υπολόγιζε πέρυσι;), ο Σκόνδρας, μόνιμα χρυσή αλλαγή, οι Λεό, Νικολιάς, Σιόντης ταλαιπωρημένοι από τραυματισμούς,  αποτελούν τον βασικό κορμό σε μια νέα ομάδα που παλεύει τη δημιουργία της «καταδικασμένη» να κάνει και πρωταθλητισμό. Και ο Γιαννίκης καλείται αυτό να το συνδυάσει και το συνδυάζει.

Η καλύτερη μεταγραφή του Χριστοβασίλη  λοιπόν φέτος είναι ο προπονητής, και οι καλοί συνεργάτες που έχει στο επιτελείο του, Μπαδήμας, Ντουρουντός, Χριστόπουλος, κάτι που έχει φανεί από την πρώτη μέρα της παρουσίας του μιας και οι γνώσεις και η καθαρά επαγγελματική του νοοτροπία έγιναν αμέσως από όλους αντιληπτές.

Αυτός αποτελεί ουσιαστικά την ελπίδα του ΠΑΣ για την ολοκληρωτική επαναφορά εκεί που του αξίζει,  μιας και το ακατέργαστο υλικό των σίγουρα ταλαντούχων, αλλά άπειρων ποδοσφαιριστών που διαθέτει (με εξαίρεση τον Μπουκουβάλα, κανείς άλλος δεν έχει «γεμάτη» σεζόν) μόνο αυτός  μπορεί να το «πλάσει» και να το  εκμεταλλευτεί… τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται, ενώ οι πάντα εύστοχες δηλώσεις  δείχνουν και την σοβαρότητα του.

Υ.Γ. Μην περνάει απαρατήρητη η προσθήκη στην ομάδα του Γιώργου Ντάσιου στη θέση του Διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, που επανέφερε στην ομάδα τον πραγματικό ορισμό της συγκεκριμένης  θέσης.  Μια εξαιρετική επιλογή του προέδρου που δέχθηκαν με ικανοποίηση όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΣ μιας και  πέραν της οντότητας που έχει το όνομα του Γιώργου στον χώρο του ποδοσφαίρου, έδωσε και «αέρα» Γιαννιώτη παράγοντα στην ομάδα που τόσο είχε ανάγκη.

Υ.Γ. Ο Γιαννίκογλου είναι εξαιρετικά ταλαντούχος τερματοφύλακας αλλά ακόμη δεν έχει πετύχει αυτά που του αξίζουν. Η θέση του απαιτεί προ πάντων ψυχραιμία αλλά και σεβασμό, ειδικά σε αντίπαλους που έχουν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.  Η «κοκορομαχία» του με τον πολύπειρο Μάντζιο μπορεί να του στοίχιζε μια αποβολή,  με ό,τι αρνητικό θα σήμαινε αυτό για την ομάδα και τον ίδιο,  σε μια εξαιρετικά κρίσιμη αγωνιστική στιγμή.  Όποιο δίκιο και να είχε, αν είχε,  με την συμπεριφορά του το έχασε.  Χρέος του η καλή απόδοση στον αγώνα, τίποτε άλλο… Το μέλλον είναι μπροστά του με θετικές ενδείξεις επιτυχίας, αλλά η επιτυχία είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων για να επιτευχθεί.

Υ.Γ,. 2 Η αμφισβήτηση του πέναλτι που ΠΑΣ μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηρισθεί από τους ειδήμονες των  site των Αθηνών. Ακόμη πιο αστεία η αναφορά του speaker που μετέδιδε τον αγώνα ο οποίος την σχολίασε με το …κορυφαίο: «του βρήκε το πόδι αλλά δεν ξέρω αν ήταν τόσο δυνατά ώστε να πέσει κάτω»… Για το πέναλτι βέβαια του Λεβαδιακού δεν εξέφρασε άποψη…  Εκεί δεν είδε τον Μάντζιο που παραλίγο να έπαιρνε την φανέλα του Παντελάκη στο σπίτι του. Προφανώς κι εκεί δεν αντιλήφθηκε … πόσο δυνατά του την τραβούσε.  Φυσικά και ήταν πέναλτι, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ

Σίγουρα πάντως ο Λεβαδιακός ήταν «καλύτερος» από τον ΠΑΣ στις δημόσιες σχέσεις με τον τύπο…