Δέστε τα κορδόνια των αθλητικών σας κι ελάτε να τρέξουμε μαζί, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7 το πρωί, στην πιο μαγευτική διαδρομή της πόλης!

Το ευ αγωνίζεσθαι και η ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας, χαρακτηρίζουν τον αγώνα «LIVE Lake Run» με διεθνή συμμετοχή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7 το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του  Ιατρικού Συνεδρίου, με θέμα την Εκπαίδευση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο «LIVE 2016 – Leading Innovative Vascular Education», που θα λάβει χώρα, επίσης στην πόλη μας, από 26 έως 28 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη, αθλητικού τύπου, καθώς γιατροί διεθνούς φήμης, θα τρέξουν σε μια μαγευτική διαδρομή 6 χιλιομέτρων, μαζί με αθλητές, αλλά και πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα του υγιούς τρόπου ζωής, μέσα από την άθληση.

Παράλληλα, θα προωθήσουν την αναγκαιότητα προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό λιμναίο οικοσύστημα.

Η φήμη του υδάτινου αυτού συμβόλου, είναι μάλιστα διεθνής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Dr Luis Leon, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, του οποίου η «καριέρα» στο τρέξιμο ξεκίνησε το 2001 και αργότερα συνδέθηκε με το ultra running λόγω της απαιτούμενης ψυχικής αντοχής, όταν κλήθηκε να παραστεί στις εργασίες του «LIVE 2016 – Leading Innovative Vascular Education», εξέφρασε την επιθυμία να τρέξει περιμετρικά της λίμνης.

Οι διοργανωτές: Μιλτιάδης Ματσάγκας Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Γιαννούκας, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Λαμπρόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής και Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, Μίλτος Λαζαρίδης, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτριος Τσέτης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ιωάννης Τσολάκης Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλούν όλους τους συμμετέχοντες αλλά και πολίτες το πρωί του Σαββάτου να δέσουν λοιπόν τα… κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών τους, να λάβουν θέση στη γραμμή εκκίνησης στο τέλος της Ακτής Μιαούλη και μόλις ακούσουν το σήμα, να ξεκινήσουν να τρέχουν, διανύοντας μια απόσταση 6 χιλιομέτρων, στην πιο χαρακτηριστική διαδρομή της πόλης.

Η διαφορετικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, έγκειται στο γεγονός, ότι για πρώτη φορά μια διοργάνωση «παντρεύει» τον συνεδριακό με τον αθλητικό τουρισμό, τις πλέον δυναμικές εναλλακτικές µορφές τουρισµού, οι οποίες «αιμοδοτούν» την τοπική οικονομία.

Οι εγγραφές, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το website www.live2016.gr και να εγγράφονται δωρεάν, πατώντας πάνω στο εικονίδιο του «LIVE Lake Run», ή από κάτω, όπου μπορούν παράλληλα να βλέπουν και τη διαδρομή.

Η διοργάνωση «LIVE Lake Run», τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών.

Θερμός υποστηρικτής, το Adventure Store FIFTH ELEMENT.

 

Διεθνής επιστημονική εκδήλωση για τα αγγειακά νοσήματα

Το διεθνούς εμβέλειας Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο «Leading Innovative Vascular EducationLIVE 2016» θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Ιωάννινα. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (ΙΑΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και το Stony Brook Medical Center των Η.Π.Α.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο LIVE 2016 – που λαμβάνει χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2010 – έχει ξεπεράσει τα όρια του ελλαδικού χώρου και θεωρείται μία πρότυπη επιστημονική συνάντηση, με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη έγκριτων επιστημονικών εταιρειών διεθνούς εμβέλειας. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (European Union of Medical Specialists – UEMS), με 18 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Αγγειοχειρουργικής αλλά και εν γένει των αγγειακών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ό,τι νεότερο στη διάγνωση και θεραπεία αυτών. Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και ξένων ιατρών που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands-on workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς. Ειδικότερα, έχουν προσκληθεί 40 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη και την Αμερική και περισσότεροι από 60 Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή εταιρεία Αγγειοχειουργικής και Αγγειακής Ενδαγγειακής Χειρουργικής, η Orient Society for Vascular Surgery και η Τουρκική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία.

Σημαντικός αριθμός ιατρών από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα διαμείνουν 3-4 ημέρες στα Ιωάννινα, με αφορμή τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου.

Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης, 26 Μαΐου 2016 και ώρα 20.30 με 21.00. Έναρξη εγγραφών την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρες 09:30-20:30 και την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρες  08:30-17:40.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.live2016.gr