image description

Τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία αντιμετωπίζουν συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ, παρεμβαίνοντας σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η ένταση της βροχόπτωσης ήταν μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραλίμνιος δρόμος, να σημειωθούν κατολισθήσεις στην Δροσιά και τα Καρδαμίτσια και να καταρρεύσει τμήμα τοιχοποιίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή.

Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν και σε αρκετές σχολικές μονάδες στην πόλη από εισροή υδάτων.

Το εργοτάξιο του Δήμου ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε προσωρινές λύσεις όπως το ίδιο έγινε και από την ΔΕΥΑΙ.

Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ βρέθηκαν από το βράδυ μέχρι αργά τη νύχτα στα περισσότερα σημεία όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα ενώ νωρίς το πρωί έγινε σύσκεψη για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστούν μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην παραλίμνιο.

«Είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα και δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τονίζοντας ότι ήδη οι υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές με προτεραιότητα την οικία στα Καρδαμίτσια όπου η στέγη της παρασύρθηκε από τον αέρα.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας να ενισχυθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που φέρνει η κλιματική αλλαγή ενώ εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ παραμένουν σε επιφυλακή καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες και το βράδυ του Σαββάτου.