Σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από την αρχή, δύο ήταν τα «κλειδιά» μίας μεγάλης νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα WBC επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου. Το πρώτο ήταν η αποχώρηση της Λανγκ,  με 5 φάουλ  στο 34′, κορυφαίας ως τότε από τη Δάφνη (σ.σ. είχε αποχωρήσει ήδη και η Τακ του ΠΑΣ επίσης με 5 φάουλ), αλλά αυτό που έδωσε τη νίκη ήταν τα 4′ και 51» συμμετοχής της νεαρής Αγγελίνας Χρηστάκη, η οποία μπήκε με καθαρό μυαλό, έβλεπε γήπεδο, έβαλες όλες τις συμπαίκτριές της μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού και τους έδωσε ουσιαστική ψυχολογία για να φτάσουν στην ανατροπή, καθώς για 3 δεκάλεπτα ο ΠΑΣ ήταν πίσω στο σκορ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο με αυτήν την ψυχολογία που διαμόρφωσε το καλό παιχνίδι της Χρηστάκη και με την ώθηση του συγκλονιστικού γι’ άλλη μια φορά κόσμου, ο ΠΑΣ πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο 27 πόντους, όσους είχε σχεδόν σ’ ένα ημίχρονο και έφτασε στη μεγάλη νίκη επί της Δάφνης.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη βρέθηκε να χάνει με 24-33 στο 22′, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική όπως περιγράψαμε.

Κορυφαίες για τον ΠΑΣ ήταν οι Μοντγκόμερι και Χρηστάκη και κατά διαστήματα οι Καλχούν και Τακ. Για τη Δάφνη κορυφαία ήταν η Λάνγκ.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 24-26 (ημιχρ.), 34-41, 51-52

ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Γ. Σιαμέτης): Montgomery 25(2), Calhoun 16(1), Tac 11, Τζήμου 5(1), Ξανθοπούλου 2 και Χρηστάκη 2

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Μερτζιανίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ