image description

Break εθνικών ομάδων, άρα καλή ευκαιρία για ματιές στα μακροχρόνια και, εν προκειμένω, στα καθ’ ημάς. Για τίτλο, ο Ολυμπιακός είναι πλέον σε… season low αναφορικά με τις τιμές, όντας στο 1.55 (ενώ προ της πρώτης σέντρας βρισκόταν στο 2.20), με τον ΠΑΟΚ από το 2.05 του καλοκαιριού να έχει ανέβει στο 2.35, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Βεβαίως, υπό το νέο σύστημα διεξαγωγής και με το μίνι πρωτάθλημα έξι ομάδων στα play offs της άνοιξης, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Εξ αρχής Ολυμπιακό είχα ποντάρει, θυμίζω, αν τυχόν πάρει κάποια διαφορά 6-7 βαθμών μέσα στη σεζόν, αξίζει και για cash out.

Η αναφορά στα play offs έχει να κάνει με τη δυσκολία αυτών, έστω κι αν η Ελλάδα… πρωτοτύπησε εκ νέου αφού οι πρώτοι 6 θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών και δεν θα μπουν στα play offs με, ας πούμε (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες) τους μισούς βαθμούς. Ποιοι θα μπουν, πλην του ντουέτου των διεκδικητών του τίτλου και της ΑΕΚ; Αντε, ας βάλουμε και τον Αρη στην καταμέτρηση που μια χαρά ομάδα έχει φέτος. Εκκρεμούν δύο θέσεις. Προς ώρας, βρίσκονται εντός αυτών ο ΟΦΗ και η Ξάνθη έχοντας από 16 βαθμούς, ο Αρης έχει 15, όσους και η ΑΕΛ ενώ ο Παναθηναϊκός (όπως και ο Βόλος) είναι στους 12.

Αν η ομάδα του Γιώργου Δώνη όντως βρήκε ρυθμό, αυτοπεποίθηση και… τρόπο να νικά, ως έδειξε στα απανωτά ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τότε έχει καλές ελπίδες για να μπει, έως και ως 6ος. Θα είναι κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου να μετάσχει, ως (φερ’ ειπείν) ως 7ος στη διαδικασία των play out για να βγουν η ομάδα που θα πέσει και η ομάδα που θα πάει στα μπαράζ ανόδου / παραμονής με τον 2ο της Super League 2.

Αίσθησή μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι στην τελική εξάδα (στο 2.20), άρα μας λείπει… μία. Προ της σέντρα οι περισσότεροι έβλεπαν τον Ατρόμητο, εννοείται πως ο ΟΦΗ παίζει εξαιρετική μπάλα και, εξίσου εννοείται, ότι αξίζει. Αν θα καταφέρει να αντέξει ως τέλους, θα φανεί. For the record, 1.80 πληρώνει.

Απέμεινε… η ουρά. Το χάντικαπ του Πανιωνίου με την τιμωρία 6 βαθμών αποδείχθηκε πιο μεγάλο από ό,τι φανταζόμασταν, ο Παναιτωλικός πολύ χειρότερος από ό,τι εκτιμούσαμε και η Λαμία καλύτερη του αναμενομένου. Νομίζω πάντως ότι, στο τέλος, ο Πανιώνιος δεν θα πέσει (στο 4.00!), οι Αγρινιώτες θα είναι τελευταίοι και η Λαμία (αν δεν αλλάξει κάτι, συνταρακτικά) στα μπαράζ.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου