Η αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο σταθμό του φετινού σταθμού του Skyrunner Series 2016 by Salomon, έχει ξεκινήσει, αφού το πανέμορφο Μέτσοβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει στις 29 Μαΐου έναν από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες μεταξύ των φίλων του skyrunning. Μετά το περυσινό ντεμπούτο του στη σειρά, o «UrsaTrail», δίνει και φέτος ραντεβού με το κοινό του αποτελώντας τον 3ο σταθμό του Skyrunner Series 2016 by Salomon!

Έχοντας στο επίκεντρο το πανέμορφο Μέτσοβο, ο αγώνας που φέρει την υπογραφή του Α.Ο. Μετσόβου και του Νίκου Καλοφύρη, διεξάγεται μέσα σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς. Τόσο η Μαραθώνια διαδρομή, συνολικού μήκους 40χλμ με 2700μ. θετική υψομετρική όσο και η δεύτερη διαδρομή των 20χλμ με1050μ θετικής υψομετρικής, φέρνουν τους δρομείς αντιμέτωπους με ένα καταπράσινο σκηνικό συνιστώντας μια εμπειρία ανεπανάληπτη που όλοι θα πρέπει να την προσθέσουν στο αγωνιστικό βιογραφικό τους.

Στόχος των διοργανωτών, εκτός από το να φέρει τους αθλητές αντιμέτωπους με την ομορφιά του αλπικού τοπίου, είναι και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της καφέ αρκούδας, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία της δεύτερης διαδρομής των 20χλμ φέρει την είναι γνωστή και ως «Στα χνάρια της Αρκούδας».

sky-runner-metsovo-2

Η εκκίνηση αναμένεται να δοθεί το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου στην πλατεία του Μετσόβου και περνά από ιστορικά μονοπάτια και ιδιαίτερης αισθητικής μνημεία της περιοχής, με το πρώτο κομμάτι του Ursa Trail να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο κομμάτι που αποτελεί και τη διαδρομή του μικρού αγώνα δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου.

Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016 η εταιρεία ένδυσης, υπόδυσης και αθλητικού εξοπλισμού Salomon https://www.facebook.com/salomonhellas