image description

Ο νέος πρόεδρος της επιτροπής του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, μίλησε στη «Νυχτερινή Έφοδο» του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και στους Αλέκο Καρύτσα και Νίκο Κασιούμη για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού στην περιοχή μας, τις σχέσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα υπόλοιπα σωματεία και την εξεύρεση πόρων για να γίνεται όχι μόνο συντήρηση, αλλά και κατασκευή νέων έργων.

Στα πιο σημαντικά σημεία συνέντευξης ο κ. Κολόκας είπε:

Για το αν έπιασε ταβάνι η προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ή υπάρχουν περιθώρια δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων και όχι απλά συντήρησης των παλιών: «Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια για νέα πράγματα. Έχω αναγνωρίσει και δημόσια την προσπάθεια της προηγούμενης ομάδας ανθρώπων, γιατί πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα καλά και τα όσα έγιναν. Έχουν ιδιαίτερα έντονο θετικό πρόσημο τα όσα έκαναν και λέμε μπράβο στα παιδιά και θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε περισσότερα και μεγαλύτερα, που δεν αφορούν μόνο τη συντήρηση. Ωστόσο η καθημερινότητα είναι κι αυτή σημαντική. Και υπάρχουν φυσικά και τα οραματικά σχέδια. Γνωρίζοντας πλέον από μέσα κάποια πράγματα έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τους πόρους για να γίνει κάτι μεγαλύτερο σ’ αυτούς τους χώρους».

Για το ΠΕΑΚΙ και τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει: «Στο ΠΕΑΚΙ υπάγονται το Πανηπειρωτικό Στάδιο, το «Ζωσιμάδες», και όλες οι εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας συμπεριλαμβανομένης της κωπηλασίας. Το Πανηπειρωτικό αποτελεί και είσοδο της πόλης, που φιλοξενεί και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και πρέπει αυτές οι εγκαταστάσεις να αναδειχτούν. Στη Λιμνοπούλα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση ο κάθε Γιαννιώτης γιατί είναι κι ένας χώρος που φέρνει σε επαφή τον πολίτη με τη λίμνη μας.  Έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο αναβάθμισης για την περιοχή, το οποίο σύντομα θα το ανακοινώσουμε. Υπάρχει κόσμος που τρέχει και γυμνάζεται εκεί. Εκεί θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το όραμά μου είναι να αποτελέσει η περιοχή μία όαση, μία νέα παραλία Θεσσαλονίκης ή έναν νέο Φλοίσβο. Πιστεύω ότι μπορεί αυτό το κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων να συνδεθεί με τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο που πρόκειται να γίνει ως το Πέραμα. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας, έχουμε μεγάλη στήριξη από την Περιφέρεια, θα μιλήσουμε μαζί της, θα μιλήσουμε και με τον Δήμο να τους αποτυπώσουμε το σχέδιό μας για να το προχωρήσουμε. Τις λεπτομέρειες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις διαλέγουμε πρώτα να τις κάνουμε, μετά να τις πούμε. Αλλά αυτό είναι το γενικότερο πλάνο και το καταθέτω δημόσια.

Στο «Ζωσιμάδες» στην κλειστή αίθουσα μπήκε νέα άμμος στο σκάμμα που ανάλογη άμμος υπάρχει μόνο στο ΟΑΚΑ σε κλειστό χώρο. Θα συμβάλλει στην προστασία της υγείας των παιδιών που προπονούνται εκεί, ώστε και να μην αναπνέουν σκόνες επικίνδυνες, αλλά και να μην επιβαρύνονται πέφτοντας σε σκληρή άμμο. Ξεκινήσαμε και την εξοικονόμηση ενέργειας με νέους λαμπτήρες.

Στο Πανηπειρωτικό θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα πλαστικά γηπεδάκια και τα γηπεδάκια του τένις. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα γηπεδάκια του βόλεϊ. Θέλουμε να φωτίσουμε καλύτερα, αλλά και να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στην περίμετρο που τρέχει ο κόσμος. Όλα αυτά μπορούν να συνθέσουν μια πρόταση που θα δώσουν μία υπεραξία στις εγκαταστάσεις προς όφελος του μαζικού λαϊκού αθλητισμού».

Για τα έσοδα από 35 σωματεία, κυρίως τον ΠΑΣ Γιάννινα και χορηγούς και το αν υπάρχουν κρατικά κονδύλια: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αιμοδότης των εγκαταστάσεων. Μέχρι τώρα ανταποκρίνεται όπως τα έχουμε συμφωνήσει. Θέσαμε τα πράγματα σε μια υγιή βάση, γιατί θυμάστε τι έγινε με την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Μ’ εμένα πρόεδρο δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα στον ΠΑΣ, αλλά πρέπει να τηρούνται και οι νόμοι. Τα υπόλοιπα σωματεία δίνουν κι αυτά χρήματα. Ειδικά στο κολυμβητήριο που είναι ενεργοβόρο, συνεισφέρουν κανονικά όλα τα σωματεία και ανταποκρίνονται στα πάντα.

Όμως χρειάζονται και σοβαρότεροι πόροι για σοβαρότερα πράγματα. Μόνο και μόνο η εξοικονόμηση ενέργειας με νέους λαμπτήρες και αλλάζοντας κάποια πράγματα στο κολυμβητήριο σχετικά με το πετρέλαιο που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα μειώσουν πολύ το ενεργειακό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων. Από χορηγίες έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται κάποιες μεγάλες εταιρείες.

Το Πανηπειρωτικό είναι είσοδος πόλης και κινείται το χορηγικό πακέτο.

Διεκδικούμε την επιστροφή των ταμειακών διαθέσιμων που είχαν διατεθεί στο λογιστήριο του Κράτους.

Ο κ. Αυγενάκης έχει άριστες σχέσεις με τα Γιάννενα, συνεργάζεται καλά με τους φορείς και θέλει να βοηθήσει την πόλη. Ο κ. Καχριμάνης θέλει κι αυτός να βγαίνει αποτέλεσμα. Θα επιδιώξουμε να γίνει αυτό και από την πλευρά του Δήμου. Θα καταθέσουμε τα σχέδιά μας σε όλους και θα ανακοινώσουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι μπορείτε να περιμένετε από εμάς».

Για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει οτιδήποτε εξαγγέλλεται: «Εγώ καταθέτω αυτή τη στιγμή από πού μπορούμε να βρούμε πόρους. Για παράδειγμα με την εξοικονόμηση ενέργειας μπορούμε να εξοικονομήσουμε περί τα 30.000 ευρώ τον χρόνο. Θα γίνουμε «μπάστακες» στην Αθήνα, αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου, διεκδικώντας ό,τι μας αναλογεί. Αλλά προτού διεκδικήσουμε θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε νοικοκυραίοι και δεν πετάμε χρήματα. Η αντικατάσταση λαμπτήρων δεν είναι έργο συντήρησης, αλλά έργο άντλησης πόρων, ενώ δημιουργούνται και καλύτερες συνθήκες άθλησης».

Για προσλήψεις προσωπικού: «Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και από διάφορα προγράμματα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να πάρουμε προσωπικό».

Για το προκάτ κλειστό και την προσωπική του άποψη: «Να σας θυμίσω ότι όταν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε διοίκηση πρωτοδικείου για τον ΠΑΣ Γιάννινα και γίνονταν ηρωικές προσπάθειες να κρατηθεί η ομάδα, τότε είχαμε κάνει προετοιμασία στο Μέτσοβο και κάποιες φορές προπονούμασταν και στο κλειστό του Μετσόβου που είχε φτιάξει ο Καχριμάνης και το οποίο είναι καλύτερο απ’ αυτό που έχουμε εμείς εδώ στα Γιάννενα. Επειδή ο άνθρωπος προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να φέρνει αποτελέσματα, άνοιξε μια ωραία συζήτηση που πιστεύω θα φέρει αποτέλεσμα όπως και να ‘χει. Είναι μια θετική εξέλιξη και η Αθήνα θα αναγκαστεί να βρει μία λύση για μεγάλο κλειστό στην περιοχή. Ανοίγει επίσης μία μεγάλη κουβέντα και για το θέμα προπονητηρίων που πάσχουμε. Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη να προπονούνται κάπου όταν βρέχει».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Κολόκα από το 37′:50”