image description

Μία σειρά ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφυγών του Κατσικά ολοκλήρωσε μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Από σήμερα και μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε η ενημέρωση για τα ίδια ζητήματα εντός του καταυλισμού.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα .

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας από τις αρχές του Σεπτέμβρη η Δημοτική Αρχή ήρθε αντιμέτωπη με το ζήτημα της μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου έγιναν ήδη διαγραμμίσεις και καθορίστηκαν διαβάσεις πεζών, έγινε καθαρισμός των πινακίδων και αντικαταστάθηκαν όλοι οι λαμπτήρες στο δίκτυο οδοφωτισμού.

«Εργαζόμαστε για επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού κάναμε προμελέτη και σε σύντομο διάστημα ελπίζουμε να αναβαθμιστεί ο φωτισμός σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος εργαζόμαστε για την διαπλάτυνση της οδού και εύρεση αφενός  κατάλληλης τεχνικής  λύση για διαπλάτυνση του δρόμου καθώς δίπλα στον δρόμο υφίσταται ρέμα και υπάρχουν ιδιοκτησίες και εξεύρεση κονδυλίων» σημείωσε ο κ. Βλέτσας ευχαριστώντας και δημόσια τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή συζητήθηκε η δυνατότητα αναπροσαρμογής των δρομολογίων ώστε να εξυπηρετούνται οι διαμένοντες στον καταυλισμό. Ο κ. Βλέτσας υπογράμμισε ότι η συνεργασία μαζί του υπήρξε άριστη και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έγινε με την ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο Κέντρο του Κατσικά και την Συντονίστρια Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου προχώρησε η έκδοση ειδικού φυλλαδίου σε τέσσερις γλώσσες με χρήσιμες οδηγίες προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης κατασκευάστηκαν ενημερωτικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στην έξοδο του καταυλισμού.

Τέλος από τον Σεπτέμβριο υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για  θέματα τάξης και ασφάλειας και όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας «αξίζει ειδική μνεία για την υποδειγματική διαχείριση του προσφυγικού από την τοπική Αστυνομία».

Η Συντονίστρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνα Καρβούνη εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση που αναπτύσσεται.