image description

Σε ένα μεγάλο λούνα παρκ ανακύκλωσης μετατράπηκε το Κλειστό Γυμναστήριο του 8ου Λυκείου το οποίο υποδέχθηκε εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων.

Τα παιδιά έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια μέσα από τα οποία εξοικειώθηκαν με την ανακύκλωση.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Το μεσημέρι τον χώρο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τα παιδιά και με το προσωπικό της Εταιρείας που υλοποιούσε τα διαδραστικά παιχνίδια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μέσα από την συγκεκριμένη δράση ενημερώνονται, παίζουν και ενσωματώνουν την διαδικασία της ανακύκλωσης. Είναι αυτοί που μπορούν να παρακινήσουν και τους μεγάλους ώστε η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητα όλων των νοικοκυριών», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ &. Επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία σημειώνοντας ότι ήταν μία πολύ πετυχημένη δράση.

Η συνεργασία του Δήμου με την Εταιρεία μετρά ήδη τον όγδοο χρόνο. Στο διάστημα αυτό ανακυκλώθηκαν 12 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παπασωτηρίου η συνολική ποσότητα ανακυκλώσιμων που έφτασε στο Κέντρο και από τις όμορες περιοχές ανέρχεται στις 60 χιλιάδες τόνους.